Fyra anledningar att träna ben

Känns det tungt och oinspirerande att träna ben? Tänk om! Det finns många anledningar att inte fuska med sin benträning. Nedan går vi igenom olika skäl och tipsar också om övningar.

Att träna ben är en vattendelare, en del älskar det och andra grämer sig för den där brännande känslan i låren. Oavsett hur tung träning du utför finns det många fördelar att planera in benträning i dina rutiner.

Träna ben – fyra starka skäl

Förebygger skador Starka benmuskler hjälper till att bära upp din kropp. Utan starka ben hamnar belastningen istället på leder i höfter och knän. Att träna upp din benstyrka är en billig försäkring för framtiden, eftersom du kan förebygga sjukdomar och skador längre fram.

Benträning stärker din core Benen tillhör en av kroppens största muskelgrupper och när du tränar ben skapar du samtidigt en stark och stabil core. Musklerna hänger nämligen ihop och när du aktiverar dina benmuskler jobbar även dina coremuskler. Starka ben och en stark core bidrar också till att du får bättre hållning!

Stabilitet och uthållighet Med starka benmuskler får du automatiskt bättre kroppskontroll och stabilitet. Musklerna i benen bidrar till att du orkar mer, inte bara på gymmet utan också i vardagen.

Ökad förbränning Benmusklerna tillhör en stor muskelgrupp och har lång återhämtning med tanke på storleken. Vid regelbunden benträning ökar därför din förbränning vilket i sin tur ökar din metabolism. Det är också en anledning till varför det är viktigt att fylla på med energi efter ett benpass.

Träna ben – axplock av övningar

Lycka till med benträningen! Behöver du mer inspiration eller pepp kring att träna ben kan du alltid ta hjälp av oss, till exempel genom att boka in ett PT-pass på din närmsta anläggning.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.