Håll igång löpningen i höst

När dagarna blir mörkare och kallare kan det vara svårt att hålla igång utomhuslöpningen. Här kommer lite tips och motivation så att du kan fortsätta springa hela hösten – och vintern.

Spring på lunchen Gå ut och spring när det är ljust ute – ägna en lunch i veckan åt att springa en liten runda. Förutom att du får extra dagsljus kommer du känna dig piggare och fylld av energi på eftermiddagen.

Spring med en kompis Det är roligare att springa om du gör det tillsammans med någon. Boka in en tid varje vecka där du och din kompis springer tillsammans. Då blir det inte lika lätt att ligga kvar på soffan även om regnet smattrar mot rutan. Dessutom får du kvalitetstid tillsammans med en vän.

Låt vädret motivera Kalla vindar, regn och blåst kanske inte är den bästa motivatorn. Men försök tänka tvärt om – tänk hur duktig du kommer känna dig efteråt när du faktiskt går ut och springer i höstrusket. Det är bra mycket mer imponerande än en ljummen sommarmorgon.

Gör en peppig träningslista Ibland kan yttre motivation som en bra träningslista faktiskt göra under. Sätt ihop en spellista med alla dina bästa träningslåtar och bli peppad av tanken på att sätta på hörlurarna och låta endorfinerna kicka igång.

Köp snygga träningskläder Underskatta inte känslan av att känna dig sportig och snygg i löparspåret. En bra vindjacka, nya reflexer och ett snyggt pannband gör det faktiskt roligare att ge sig ut i löparspåret.

Spring till och från jobbet Ett smart sätt att få löpningen gjord är att springa till eller från jobbet. Med lite planering är det både effektivt och härligt. Tänk bara hur god den där koppen kaffe blir när du faktiskt sprungit till jobbet.

Kom igen – nu kickar vi igång hösten med massa härlig löpning. Lycka till!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.