HIIT-träning – effektiv högintensiv intervallträning

Dåligt med tid? Svårt att få till träningen? Då är HIIT-träning garanterat något för dig. Här berättar vi om våra fyra effektiva HIIT-pass och varför de är så bra.

Du har säkert hört förkortningen i träningssammanhang, men om inte, så tar vi det från början. HIIT står för High Intensive Interval Training och är precis som det låter högintensiv intervallträning från början till slut. Ibland ligger huvudfokus på styrka, och ibland på kondition. Många gånger är det även en kombination av bägge. Längden på passen varierar, men som oftast är de mellan 30–45 minuter. Detta gör det möjligt för dig att verkligen pressa dig själv till max – effektiv träning på kort tid!

Fördelar med HIIT-träning

Förutom att du blir piggare, gladare och friskare finns det flera andra fördelar med HIIT-träning.

• Passen är korta och intensiva vilket gör det enklare att planera in träningen i kalendern.

• Tack vare effektiva upplägg med HIIT-träning bygger du snabbt muskler och förbättrar din kondition.

• Förutom att du både blir både snabbare och uthålligare kommer du märka att du snabbt får mer energi och ork i vardagen.

HIIT-träning på STC

På STC-erbjuder vi fyra typer av HIIT-träning.

STC HIIT Cardio Ett högintensivt konditionspass där din uthållighet sätts på prov! Här används alltifrån roddmaskiner och löpband till cyklar och staksmaskiner för att förbättra din kondition och uthållighet.

STC HIIT Strength Under det här passet är det fullt fokus på att bygga muskler! Med hjälp av både vikter och redskap arbetar du med hela kroppen i ett högintensivt tempo som ökar spänst, styrka och explosivitet.

STC HIIT 45 Maxa flås och styrka under ett och samma pass. Övningarna är anpassade så att hela kroppen tränas genom såväl konditions- som styrkeövningar. Räkna med hög puls rakt igenom!

STC HIIT 30 Under det här effektiva passet får du mycket träning på kort tid. Här kombineras intervaller och helkroppsövningar för att förbättra din kondition, balans, styra och koordination. Perfekt för dagar då tiden helt enkelt inte räcker till.

Vi erbjuder STC HIIT på många av våra premiumgym. Fråga i receptionen, kolla i STC-appen eller klicka in här så se var vi erbjuder STC HIIT närmast dig.

Fler pass med hög puls (axplock)

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.