Nya HIIT-pass till STC

Under hösten 2019 introduceras ett nytt träningskoncept på flera STC-anläggningar runt om i Sverige. Passen är så kallade HIIT-pass vilket står för högintensiv intervallträning och kommer finnas i fyra olika varianter där samtliga sker ute i gymmet. Tre av passen är hybridpass, vilket innebär att det är en kombination av högintensiv träning och tunga vikter, medan ett av passen fokuserar på kondition. På några center har man redan tjuvstartat – men den stora lanseringen kommer efter sommaren. Här kommer en kort introduktion så du kan känna peppen redan nu.

HIIT Cross

Det här passet ser likadant ut på alla anläggningar men övningarna ändras från vecka till vecka. Det är alltid en kombination av styrke- och konditionsövningar som görs i tre varv med 50 sekunders intervall på varje station.

HIIT Strength

Strength är ett styrkebaserat pass inspirerat från crossfit och kanske det mest avancerade av de fyra HIIT-passen. Genom att använda tunga vikter får du hög puls, men det är även inslag av vissa konditionsövningar under passets gång.

Snart kommer även...

HIIT Cirkle Cirkle är ett något kortare pass och lite av ett instegspass till de övriga tre varianterna. Här är det instruktören som bestämmer hur passet ska se ut och övningarna kan variera från gång till gång. Det är alltid en kombination av styrka och kondition och en genomkörare för hela kroppen.

HIIT Cardio Cardio är ett renodlat konditionspass som bygger på fem stationer med olika konditionsmaskiner. Passet togs fram som ett alternativ till spinning men ger dig en mer allsidig konditionsträning eftersom du varierar mellan olika maskiner.

Fördelen med HIIT

HIIT-passen är bara 30 till 45 minuter men du får ut väldigt mycket träning för den korta perioden. Eftersom du ligger på hög puls under hela passet får du effektiv träning som ger snabba resultat. Dessutom får du möjligheten till individuell coaching eftersom tränaren inte är låst till en scen utan kan gå runt och ge tips och under passets gång.

Läs mer om HIIT-träning här.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.