Hitta ditt maraton

– Någon gång ska jag springa ett maraton. Har du hört den meningen förut, från en kompis eller en kollega? Eller har tanken kanske slagit dig? Här kommer tre tips på maraton med en speciell tvist – vinmaraton i Frankrike, 42 kilometer längs mäktiga kinesiska muren och, ett av världens mest välkända, genom New York. 4 mil, två kilometer, 195 meter.

Medoc Marathon. Kallas ofta världens längsta maraton och är i grunden är ett marknadstrick från vindistriktet Medoc/Bordeaux. Loppet startar i pittoreska Pauillac, ungefär sex mil norr om Bordeaux. Sedan springer du genom vinfält, förbi vinslott, genom fransk landsbygd – utklädd och drickandes vin. Världens längsta kan syfta både till tiden det tar – du kommer trots allt stanna och prova vin – eller för att det tar tid att springa maraton lätt berusad.

Great Wall Marathon. Ett av världens mest utmanande maraton går på och vid kinesiska muren. Anledningen till utmaningen stavas trappor och att muren ser mjukare ut på bild än den är i verkligheten. Sen har vi värmen – loppet går i mitten av maj och det är varmt i Kina då. Men upplevelsen, den är speciell. Ett maraton på ett av världens mest kända byggnadsverk!

New York Marathon. Första året loppet gick var 1970 och sedan dess har det växt rejält. Idag är New York Maraton världens största med drygt 50 000 deltagare som fullföljer. Loppet tar dig genom fem stadsdelar: från Staten Island till Manhattan, genom Brooklyn, Queens och Bronx. Målet ligger i Central Park. Googla loppet och knalla in på hemsidan – varje år lottas ett antal platser ut.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.