Hitta tillbaka till rutinerna efter semestern

Efter en lång härlig sommarsemester kan det kännas småsegt att återgå till vardag och träningsrutiner. Men genom att tänka och fokusera rätt är du snart igång igen!

Hur mycket vi än önskar att sommaren aldrig tar slut så blir det förr eller senare höst igen. Semestern gör oss bekväma och skönt slöa, men för att orka med vardagens rutiner är det bra att komma igång med träningen och få fart på kroppen igen. Det är dock viktigt att inte maxa från början och rusa rakt in i väggen. Här är några små tips på hur du hittar tillbaka till gamla träningsrutiner.

Öppna i lugnt tempo Även om du slog nytt pers på milen innan sommaren ska du inte sikta på nya rekord direkt. Då åker du lätt på en sträckning eller överansträngning som kan spöka sönder halva hösten. Om du har möjlighet, börja med att gå till och från jobbet. Stegra träningen succesivt därifrån, från rask promenad till en kortare joggingrunda eller lättare pass på gymmet. Skynda långsamt är en klyscha som passar utmärkt här.

Ha lite tålamod Visst, det är segt när flåset inte är lika bra som under vårens maxpass. Men ge dig själv tålamod att först hitta tillbaka till rutinerna igen. Därifrån kan du sedan sikta uppåt igen. Ingen begär att du ska springa maraton första veckan, eller hur? Om vårens rutiner funkade bra, försök att ha dem som målbild att nå senare i höst. Hjälper det dig att sätta rutinerna, schemalägg träningspassen i mobilen för att komma ihåg dem.

Sätt långsiktiga mål Det hjälper dig att sätta långsiktiga mål med din träning, då blir rutinerna automatiskt både mänskliga och rimliga. När rutinerna börjar sätta sig efter några pass så kommer både kropp och knopp ihåg. Muskelminnena vaknar till liv igen, särskilt när träningen släpper loss kroppen egna lyckohormoner. Genom att läsa och inspireras av andras målbilder kan små justeringar av de gamla rutinerna vara det som lyfter dig ännu ett snäpp.

Förr eller senare är du tillbaka i lika bra slag som någonsin, med nya pers inom räckhåll!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.