Lägg till dans i din träning!

Zumba, Sh’bam och AfroHouse är några av alla danspass som snabbt blir fullbokade på landets träningsanläggningar. Det är inte så konstigt, för dans har väldigt många välgörande effekter även på övrig träning.


Om du till exempel är van vid att träna under prestationsinriktade former som löpning eller styrka är dans enormt bra eftersom det inte är mätbart på samma sätt. Här handlar det om att känna efter själv hur mycket du orkar – inte att gå efter pulsklocka eller vikter.

Dans gör också underverk för din koordination. Att hålla olika serier i huvudet, komma ihåg vilka steg som ligger efter varandra och dessutom utföra dem rätt är inget annat än guld för din hjärna om den träning du gör i övrigt är mer monoton.

En av dansens största fördelar är självklart musiken! Oavsett om du väljer zumba, jazz eller street kommer du snart att hitta nya favoritlåtar inom den genren, och plötsligt får du ny motivation på springturen när listan spelar upp spår du aldrig hade hört talas om ifall du inte hade släppt loss till dem på dansklassen.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.