Månadens medarbetare

STC Lidköping har placerat sig på tre ställen i den lilla staden vid Vänerns södra strand. Av stans runt 25 000 invånare tränar drygt 5000 på STC: – Vi både syns och hörs. Och vi påverkar tränings- och hälsoläget i stan, säger Emma Franzén, platschef på STC Lidköping.

Emma Franzén är uppväxt i Lidköping, men i tonåren bytte hon hemstaden mot några år utomlands. Hon jobbade som säljare på spanska solkusten med planer på att bli inredningsarkitekt. Från det att Emma kom tillbaka till Lidköping för några år sedan har hon arbetat på olika positioner inom STC Lidköping. – Jag började som timanställd receptionist och blev efter det instruktör. Sen var jag biträdande platschef i ett år och därefter gav företaget mig förutsättningarna för att gå vidare inom organisationen. Jag deltog i STC:s chefskola, en utbildning som bidrar med viktiga verktyg för ett hållbart ledarskap, och nu är jag platschef och har både utvecklas som ledare samt får hjälpa till med att utveckla andra, säger Emma Franzén.

Var femte lidköpingsbo tränar på STC. Det är otroligt bra – hur blev det så? – Till viss del beror det på att vi har något för alla på våra tre anläggningar här i stan: en premiumklubb, en mellanklubb och en expressklubb. Jag jobbar överallt, samtidigt som expressklubben till stora delar är obemannad, säger Emma och fortsätter: – Och Rörstrandsklubben, nere på Fabriksgatan, var tidigare Korpen. STC återupplivade klubben och det finns många instruktörer som gått över till STC från Korpen plus att jag själv, som 17-åring, faktiskt började träna där en gång i tiden.

Emmas träningsbakgrund hittas inom fotbollen. Där lades grunden, men sen blev det ett träningsuppehåll innan hon upptäckte gymvärlden. Det var dock inte styrketräning som lockade: – Jag upptäckte gruppträningen tidigt, det blev min grej. Idag är jag instruktör i bodypump, cirkel, cirkelchallenge och crosscage.

Hinner med att instruera själv? – Schemalagt har jag bara en klass i veckan, men den håller jag hårt på. Det är där jag träffar och lär känna alla. Och kan jag sedan hoppa in och vikariera på fler pass så gör jag givetvis det.

Vad är roligast med ditt jobb? – Det är att var dag ser så olika ut, att jag har olika arbetsuppgifter hela tiden. Samtidigt stimuleras jag av möjligheten att påverka klubbarnas utveckling och träningsutbudet i stan, blandat med att utveckla teamet som består av cirka 50 personer.

Din dröm om att jobba med inredning, får den plats nånstans i verksamheten? – Till viss del. Jag har ju mina idéer om hur vi vill utveckla vår äldsta klubb, på Kinnegatan. Dessa säljer jag in till ledningen. Så drömmen lever, för jag älskar fortfarande inredning.

Fem snabba med Emma

Favoritövning: Den jag känner mig starkast i, knäböj.

Favoritpass: Bodypump. Det är favoriten, både styrka och uthållighet i samma pass.

Bästa träningsminne: Les Mills live i Globen. Ett arrangemang under en dag, full med roliga gruppträningspass. Jag glömmer aldrig känslan av att stå i ett hav av tusentals deltagare under en bodypumpklass. Det är mäktigt.

Bästa träningslåten: Jag har inte en all time favorite, utan är mer av en periodare. Ibland är det rock, ibland är det radiomusik. På bodypumpen är musiken styrd, men tricepslåten som rullar just nu är Kirbys remix ”Meet me in the middle”. Det är bra träningsmusik! Ytterligare en aha-upplevelse från träningen: När jag skulle bli bodypumpinstruktör tänkte jag att det var helt omöjligt att lära mig ett helt pass utantill. Från början tog det hur lång tid som helst att sätta ihop en ny låt medans det numer tar mig en timme att memorera en hel koreografi. Det är en aha-upplevelse, verkligen.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.