Månadens Medarbetare

Han är rösten i telefonen och mannen bakom det trevliga mailsvaret. Möt månadens medarbetare, STC kundsupports Lars Gustafsson.

STC:s kundsupport hittas i Rollsbo, strax utanför Kungälv och runt 20 minuters bilfärd från Göteborg. Här sitter fem av huvudkontorets totalt 20 personer och det är dessa fem som servar alla. En av kundsupports medarbetare heter Lars Gustafsson. – Här svarar vi på alla medlemsfrågor, främst via samtal och mail, berättar Lars. Allt styrs härifrån, plus att vi även stöttar klubbarna med deras frågor om medlemmarnas fakturor med mera.

Lars resa till STC startade med att han blev rekommenderad träning för snart 20 år sedan. Han jobbade mycket och höll på att bli utbränd – Lars behövde träningen för att må bra. – Och jag fastnade direkt. Jag är ingen gymmänniska, men gruppträning blev min grej. Jag blev bra bemött, vilket är viktigt för mig och även något jag nu alltid förmedlar ut till våra klubbar och medlemmar, säger Lars.

Lars har alltid jobbat med serviceyrken och från 2016 har han tillhört STC. Innan dess jobbade han på en lokal träningskedja i Göteborg, som blev uppköpt. – STC fick mig på köpet, kan man säga, säger Lars och skrattar.

Och STC är glada för att Lars blev en del av företaget – hans känsla för service och hans glädje smittar av sig. – Jag har i stort sett bara jobbat med kundservice. Jag är en glad skit som jag gillar att hjälpa andra. Sedan gillar jag även att inspirera till träning, så klart!

Hur ser en vanlig dag ut på kundsupport? – En vanlig dag börjar med att vi delar upp dagens jobb. Det är, förutom kundsupport, även backoffice som sköts härifrån. Sedan strömmar alla frågor in, från det generella till det mer specifika.

Sedan en tid tillbaka hittas Lars även i STC:s utbildningsteam. – Jag utbildar inom vårt kund- och kassasystem. Det är riktigt kul att få vara kontorsråtta och rösten i telefonen och även få träna och utbilda andra inom STC, få träffa dem på plats. För allt handlar om att inspirera och hjälp andra för mig.

Har du varit på alla STC:s anläggningar? – Inte riktigt alla, men de flesta. Utbildningarna kör vi på utvalda klubbar, så där är jag lite mer, men annars är jag överallt. Senast nu var jag nere på våra klubbar i Skåne.

Hur ser ditt eget träningsupplägg ut? – Det blir nästan bara gruppträning, i alla dess former. Sen är jag instruktör i indoor walking, cykel och challenge. Tidigare hade jag fem till sex pass i veckan, men idag hinner jag bara med två. Plus att jag hoppar in som vikarie och hjälper mina kollegor, så klart.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.