Månadens medarbetare

– Jag har varit på STC i Stenungsund i många år och har bott i stan ännu längre. Jag känner alla här och det är viktigt, för jag gömmer mig inte på nåt kontor i min roll. Jag är ute i verksamheten, är en del av den, varje dag. Möt Malin Tagesson, denna månads medarbetare.

– Jag älskar Stenungssund. Liten och lugn stad, men det händer ändå massor, inte minst i och runt hamnen på sommaren. Det är nära till allt, men aldrig tråkigt.

Orden är Malin Tagessons, till vardags anställd som GTA, det vill säga gruppträningsansvarig, på inte mindre än fyra klubbar inom STC. – Ja, det bara blev så, säger Malin och skrattar. Och för tillfället har jag drygt 80 instruktörer att hålla ordning på.

Klubbarna inom gångavstånd för Malin heter STC Strandvägen och STC Stenungssunds Arena, medan de längre resorna går till anläggningarna på Orust och Tjörn. Det var dock inne i Stenungssund som allt började för Malin. – Jag spelade fotboll från sex års ålder och ungefär tio år framåt, men när är det i tonåren blev för seriöst var det inte lika roligt längre. Det var då jag hittade gymvärlden.

Första gymmet var STC och året var 2011. Malin testade sig fram och hittade ganska snart till gruppträningssalen. Att bli instruktör var dock inget hon kom på själv, det var andra som tipsade henne om att söka.

Kändes det självklart för dig? – Inte alls, jag hade ju scenskräck! Men gruppträning har växt till något av det mest utvecklande jag har gjort. Och att få möjlighet att gå från tränande till instruktör har gett mig massor. Det som främst skulle vara utmaning blev mitt jobb, berättar Malin.

Sedan första instruktörsutbildningen för fem år sedan har det hänt en del. Malin håller i pass i Bodypump, Bodycombat och TRX och har även utbildat sig till instruktör i indoor walking, challenge och crosscage. Och sidointresset, egen träning och att instruera, har växt till så mycket mer. Från att ha jobbat inom restaurang, barnomsorg och äldrevård hade Malin valt att plugga till barnskötare när hon erbjöds rollen som GTA. Tanken då var att kombinera plugg med jobb, men ”det var så himla roligt inom STC så nu är jag här på 100 procent!”

Har du några mindre konditionskrävande hobbies? – Oj! Jag jobbar med träning och har träning som hobby, men visst, jag klämmer in vänner och familj under återhämtningen. Det hinner jag så klart med!

Bästa träningsupplevelse? – När vi var i Stockholm på Les Mills One Live. Det är verkligen en upplevelse för alla!

Favoritpass? – Här och nu är det Body Combat, men alla pass är roliga på sitt sätt.

Bästa träningslåten? – Oj, det är många! Jag gillar mycket drag, mycket bas. Så länge det finns bas är det bra, det brukar jag säga till de som går på mina pass!

Vilken eller vilka muskler är du starkast i? – Ben, helt klart. Det är mycket ben i allt jag kör, mycket knäböj och utfall. Plus att jag cyklar en hel del. Och det är benen som bär oss!

Har du nån träningsutmaning du vill göra verklighet av? – Jag gillar inte att springa, men samtidigt är det många som tycker att jag borde testa Toughest eller Tough Viking. Samtidigt skulle jag gärna utmana mig ännu mer som instruktör, så jag svarar hålla i fler pass.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.