Månadens medarbetare

Att säga att Christian Persson fixar allt inom STC är en överdrift. Men samtidigt – när något behöver servas eller installeras är det Christian som får samtalet, som samordnar. Eller så fixar han det själv. Så ser verkligheten ut för servicetekniker Christian, månadens medarbetare på STC.

Det är fredag eftermiddag och Christian Persson har precis jobbat klart. Veckans sista vajer och skruv är ditsatt och dragen och några dagars installation av ett helt nytt gym är till ända. Christian, servicetekniker inom STC, pustar ut i bilen på väg hem till Torslanda. – Det är en bred tjänst och handlar om service hela vägen, berättar Christian och fortsätter: – Service av maskiner, så klart, men jag gör allt från att rekommendera inköp till att byta utrustning mellan klubbarna. Och så snackar jag med alla på fältet, så klart! Och det är lika viktigt det.

Från tidigt i livet var det fotboll som gällde för Christian. Från barn- och ungdomsfotboll till idrottsgymnasiet och vidare till division två-spel för Skene IF. När karriären var över blev det gym och gruppträning, något Christian trivdes så bra med att han utbildade sig till PT. – Det var år 2010 och efter det var jag aktiv som personlig tränare under sju år. Nu fyller jag två år som servicetekniker, men inom koncernen har jag alltså varit betydligt längre. Dessutom är min tidigare roll som PT något jag har med mig varje dag även som servicetekniker. Jag vet ju vad kunderna behöver.

STC är stort, behovet av servicetekniker är stort – och stort är även uppsamlingsområdet. – Jag ansvarar för felanmälan för alla klubbar och jag åker över i stort sett hela landet förutom Norrland. Sen har vi ju så klart även folk på plats på många ställen, för att kunna upprätthålla en god servicenivå.

Vad brinner du extra mycket för i din roll? – Jag jobbar hårt för att vi ska ha Sveriges bästa gym. Det händer mycket inom STC, det är ett företag på frammarsch, och vi är alla med och påverkar den utvecklingen. Sen har jag varit med på den gigantiska FIBO-mässan några år i rad nu. Dit åker vi för att testa all ny utrustning och kolla vad vi vill ta in till våra klubbar – vi vill att medlemmarna ska få ta del av det bästa som branschen har att erbjuda.

Vad ser du fram emot för tillfället? – Vi har ett nytt koncept som vi introducerar nu, HIIT och HIIT-cross. Det satsar vi stort på nu i höst och det kommer jag köra en hel del själv. Och kanske att jag har lite funderingar på att bli instruktör i det. Om det hinns med…

FAKTA Namn: Christian Persson Bor i: Torslanda utanför Göteborg Bor med: Sambo och dotter Det bästa med jobbet: Oj, det är många saker. Men kanske främst att ingen dag är det andra lik. Det låter som en klyscha, men så är det verkligen för mig. Tränar helst: Styrketräning och löpning. Bra fysik krävs för att klara jobbet. Antal löppass i veckan: 2-3 x 8 km Favoritövning: Marklyft. Det är världens bästa övning. Tränar helst: Ryggpass Tränar helst inte: Dansaerobics. Det har jag testat under PT-utbildningen och det gick inte bra. Det funkar liksom inte för mig att sätta ihop så många steg.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.