Månadens medarbetare – Åsa Gyllensten

Hon har varit Törebodas träningsinspiratör långt innan orten hade något gym. Idag är hon STC Törebodas platschef och något av en plankexpert. Möt Månadens medarbetare Åsa Gyllensten.

Det finns de som gillar träning och så finns det de som GILLAR träning, Åsa Gyllensten tillhör den senare kategorin. Sedan sena tonåren har hon inspirerat andra till att ta del av den träningsglädjen. Först genom att boka små träningshallar och bjuda in vänner och bekanta att delta på passen.

  • Det här var tidigt 90-tal, så på den tiden hette det ”work out” och så var det aerobics. Dels genom Korpen men också på eget initiativ när jag bokade små träningshallar och bjöd in vänner och familj att delta på mina egengjorda träningspass. Men sedan spred sig ryktet också utanför den innersta kretsen, berättar Åsa.

Under en tid innehöll träningen även pass för barn; barnaerobicspass och när sedan Töreboda fick ett gym var det självklart att röra sig dit. När Gym22 som det hette senare blev uppköpt av STC följde hon med.Det gjorde mycket för kvalitén. Jag tycker att STC gör det väldigt bra, att de ser till att utbilda internt så att alla instruktörer regelbundet kommer vidare till nästa nivå och håller samma klass. Själv leder hon Coreklasserna, men hoppar också in på Challenge och Tabata ibland.

  • Det roligaste är att möta medlemmarna, att få dem att känna den där nöjdheten som blir när man har tränat. Men kanske framförallt att få nya medlemmar att hänga kvar och fortsätta träna ända fram till den där ”wow-känslan” infinner sig, när de upplever glädjen i sin träning, berättar Åsa.

Sedan mars i år har mötet med medlemmarna blivit ännu viktigare, numera kan hon även titulera sig som platschef. Något som hon kombinerar med sitt jobb som högstadielärare.

  • Jag kände att jag inte kunde tacka nej till den här chansen. Jag har alltid velat vara med och driva utvecklingen för träning i Töreboda, att hjälpa andra att hitta sin träningsglädje. Och i och med att det här är en liten ort där alla mer eller mindre känner alla tror jag att det var bra att det var ett känt ansikte som tog den här rollen. Och det blev verkligen rätt, energin jag får från STC spiller över i klassrummet. Båda rollerna handlar om ledarskap, om att möta människor och att se möjligheter. Jag är så glad att jag vågade testa. Och apropå att testa nytt, efter nyåret tenderar gymmet att fyllas med nya träningsaspiranter. Till dem har Åsa lite starttips:
  • Sikta inte för högt i början. Tänk att all träning är bra träning, ett pass är bättre än inget. Och gör det du gillar, gå på danspass om du gillar att dansa, testa Tabata om du gillar att träna explosivt. Annars är det lätt att man satsar för högt eller missar helheten kring vad det innebär att träna på gym.

Fem snabba med Åsa: Ditt jobb med tre ord?

  • Inspirerande, energigivande och utvecklande. Favoritövning?
  • Plankan helt klart, den är så okomplicerad men samtidigt så betydelsefull för att stärka upp sin bålstabilitet. Mina barn brukar säga att jag skulle vinna en planktävling om det fanns någon. Favoritpass?
  • Corepassen, de är helt suveräna. Har man bara coren med sig funkar alla andra pass. Man får fin hållning och undviker skador. Vad skulle du vilja vara världsmästare i?
  • Det hade varit fantastiskt att inneha rekordet i att stå i plankan. Utan att veta hur länge den längsta har stått tror jag inte att det skulle vara omöjligt om jag gick in för det. Bästa efter-träningen-snack?
  • Jag är svag för nötter, jordnötter eller cashewnötter. Och så dricker jag gärna en proteindrink som milkshake, helst med chokladsmak. Det är jättegott.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.