Månadens medarbetare – Ellinor Wik

Allt hon tar i tar hon ansvar för – och det blir allt mer, växer. Möt månadens medarbetare, STC Karlstads driftiga platschef Ellinor Wik.

Från Kungsbacka strax söder om Göteborg till Hammarö strax söder om Karlstad är det ungefär 30 mil. Den vägen, från hemorten till nuvarande boende, har Ellinor åkt många gånger. Hon är nu platschef för tre av STC:s klubbar i Värmland och älskar träning. Men så har det inte alltid varit. – Jag var en typisk hästtjej, träning var absolut inget jag gillade, säger Ellinor. Det har ändrat sig, men vägen dit var inte spikrak. Ellinor började som gruppträningsinstruktör redan som 16-åring. Tanken var att gå ner i vikt, men som ung tjej fastnade hon i ätstörningar, något som tog flera år att ta sig ur. – Det är något jag har med mig i mitt arbete nu, så klart. Det var faktiskt min gruppträningsinstruktör som hjälpte mig, likaså de som stod i receptionen. Jag tror att alla på träningsanläggningen har en roll som ofta är viktigare än sjukvården i det avseendet. Folk lyssnar ju på oss, har förtroende för oss.

Ellinors erfarenheter har även format hennes syn på träning och sitt jobb. – Jag vill ändra träning från ett tvång till ett intresse, till något som du vill göra, något som är kul. Det låter klyschigt men det går!

Vad består dina arbetsdagar främst av? – Mycket av coachning av personal, mycket logistik, mycket schemaläggning och allt praktiskt administrativt. Och, så klart, mycket medlemskontakt. Släcka bränder och ha kul! Och det känns aldrig tråkigt att gå till jobbet.

Vid sidan av jobbet som platschef pluggar Ellinor till samhällsanalytiker. – Jag älskar att leda, älskar människor och grupper. Jag behöver hela tiden mål och att få vara med och utveckla saker.

Det låter som att du tar på dig ganska mycket? – Jag tar på mig mycket och tar för mig mycket. Det är så jag funkar. Att jag är inne som gruppträningsinstruktör leder gärna till att jag plötsligt jobbar i receptionen och sen är inte steget till platschef långt – det är bara att fråga mig. Och jag är en tävlingsmänniska, så om någon säger att något inte funkar eller att något är svårt så ska jag motbevisa dem och lösa det.

Vad är det bästa med STC, enligt dig? – Att man får hitta sin gåva och ge bort den till andra. Det är ett citat av Björn Natthiko Lindeblad, finansvalpen som blev buddhistmunk. Han är bra, jag gillar honom. Rent konkret kan jag uttrycka det som att jag inom STC får göra det jag är bra på och dela det med andra. Och det är viktigt.

Fem snabba!

Vilken övning är du som starkast i? – Jag är ganska bra på att prata, men handlar det om en träningsövning så svarar jag bröstpress. Jag är jäkligt stark i det!

Vad drömmer du om att kunna? – Min högsta dröm är att kunna stå på händer, det har det alltid varit. Jag måste bara våga testa...

Vem är din största inspiration i tränings- och sportvärlden? – Mamma är min största inspiration, men min träningsidol är Isak Melin.

Världen bästa efter-träning mat, vad är det? Gröt! Havregryn, äpple och ägg. Och väldigt mycket kanel.

Bästa träningslåten genom tiderna, vilken är det? – Jag älskar musik, det är verkligen livet. Eftersom jag är introduktör så lyssnar jag mycket på Sound Cloud, med hopmixade låtar, men jag svarar ändå Dressed for Success med Roxette! Jag lyssnar på den varje morgon!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.