Månadens medarbetare - Fanny Cederqvist

Fanny Cederqvist är 26 år och jobbar som gruppträningsansvarig på STC i Jönköping. Hon brinner för hård träning, lösgodis och att sprida träningsglädje till både kollegor och kunder.

Fanny lämnade arbetet som socionom för att ägna sig åt sin stora passion i livet – träning. Sedan januari är hon gruppträningsansvarig på STC i Jönköping och har inte ångrat en dag att hon numera kan ägna mer tid åt att sprida träningsglädje omkring sig.

Fanny har lång erfarenhet inom personlig träning och gruppträning och håller än idag i pass som Challange, Grit, Core och HIIT cross. Men det är inte bara träningen som gör att Fanny älskar sitt jobb, utan också mötet med människor.

– På STC får man möjlighet att göra mycket, och dessutom mycket av det man är bra på. Jag älskar träning och mötet med människor, här får jag en kombination av båda. Jag får energi av att få träffa människor i sammanhang där de får känna sig starka och glada. Att själv få vara med och bidra till den känslan är magisk.

Dessutom är Fanny glad över att vara på en arbetsplats som är så tillåtande och öppen.

– Här känner man sig inkluderad och tillräcklig, och det är en jäkligt härlig känsla. Jag upplever att många som kommer hit känner likadant – att man är grym som man är.

För Fanny är träning nödvändig för att hon ska må bra. Hon gillar framförallt att lyfta tungt ute i gymmet, men varierar sin träning och går på mycket olika pass för att kunna coacha gruppträningsinstruktörer och se att allt funkar som det ska.

– Min träning är intensiv precis som jag är som person. Jag behöver träning för att klara av mig själv, men också för att min omgivning ska kunna ha mig i samma rum.

Men hur gör man egentligen för att hålla uppe motivation och humör i dessa Coronatider? Enligt Fanny finns det inget recept som funkar för alla.

– Det viktigaste är nog att göra det som man mår bra av varje dag. Acceptera att alla dagar ser olika ut och att ge kroppen det den behöver. Försök tänka positivt och ersätt oroskänslor mot något som får en att må bra i stunden, och det kan vara olika saker från dag till dag.

5 snabba:


Bästa träningsform? Styrketräning

En hälso- eller träningsprofil du gillar? Kaisa Keranen är en träningsprofil från Seattle som jag verkligen gillar. Jag känner igen mig i hennes filosofi och hon inspirerar mig.


Bästa mellanmål? Ostmacka och kaffe


Bästa återhämtning? En stor godispåse


Bästa träningsredskap?

Battle ropes

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.