Månadens Medarbetare – Johanna Henricsson

Johanna Henricsson är en veteran på STC. Åtta år har gått sedan hon började i receptionen på anläggningen i Rollsbo, och för fyra år sedan gick hon över till kundsupporten.


– I receptionen fick jag träffa alla våra medlemmar och verkligen möta alla olika åldrar som tränar hos oss, från seniorer till tvååringar, berättar hon. Men i kundsupporten får jag, förutom att prata med våra kunder, hålla på med det administrativa vilket jag i grund och botten älskar.

På kundsupporten får Johanna besvara frågor av stor variation och hon har dessutom koll på tekniken. – Jag hjälper till med fakturafrågor och autogiron, svarar på frågor om utbudet på våra gruppträningar och sitter också med det system som alla våra klubbar använder och ser till att det fungerar för att de ska kunna göra ett flytande jobb.

”Det måste vara roligt att träna” I kundsupporten möter Johanna ibland medlemmar som inte vet vilken träningsform de ska börja med, de vet bara att de vill förändra något. Då försöker hon kartlägga vad personen tycker om och vad som kan bli hållbart på lång sikt. – Den första frågan när någon ska börja träna måste vara ”Vilken förändring letar du efter?”. Har man inte det klart för sig kommer man inte att hitta sin träningsform, då famlar man bara i blindo. Man måste fråga sig vad som är roligt och vad som är syftet och målet med träningen, för om man ska börja träna men samtidigt tycker att det man gör är tråkigt kommer man ju inte att orka hålla i det. Hinner du träna något själv? – När jag jobbade i reception levde jag med träningen på ett helt annat sätt än nu eftersom gymmet var min arbetsplats, men nu när jag sitter på huvudkontoret blir det en större separation mellan jobb och träning. Jag tränar friidrott på hobbynivå och det blir ungefär tre pass i veckan. Det är väldigt allsidigt och jag har velat börja med det länge men aldrig provat, och när man jobbar med träning tycker man kanske inte att alla pass är jätteroliga eftersom man är i det hela dagarna. Men när jag var 24-25 insåg jag att jag säger till alla våra medlemmar att man måste tycka att träningen är rolig, och då måste jag ju själv leva efter det, så då började jag äntligen med friidrott!

Fem snabba: Vilken är din bästa övning? – Korta löpintervaller, det är det roligaste just nu. Nämn en träningsprofil du gillar: – Jag har alltid inspirerats av Carolina Klüft, även om hon inte tävlar längre finns det mycket i hennes sätt att ta sig an utmaningar och se på prestation som är väldigt speciellt. Bästa mellanmålet före träning: – Jag äter oftast kvarg med bär och cashewnötter.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.