Månadens medarbetare – Kicki Häggblom

Hon är tävlingsmänniskan som på ett bananskal halkade in i gymbranschen och så småningom blev platschef på STC Götene. Möt månadens medarbetare Kicki Häggblom.

Kicki Häggblom brukar skämta om att hon föddes med ett par längdskidor och ett par orienteringsskor på fötterna, så att träning också blev hennes yrkesliv är kanske inte så konstigt. – Jag har alltid haft ett otroligt gediget träningsintresse, jag hade inte fungerat i vardagen utan mina sportaktiviteter, berättar hon. Så här års är det just längdskidåkning som tar den mesta tiden, i januari deltar hon i ett långlopp i italienska Dolomiterna och i februari är det dags för hennes 18:e Tjejvasa. – Även om jag är en glad amatör är jag en riktig tävlingsmänniska. Tjejvasan är bara tre mil, men det är tre mil med blodsmak. Och det italienska loppet har jag kört tre gånger tidigare och placerat mig. Där vet jag att ska jag utsätta min kropp för sju mil av grisande måste jag träna innan. Det gör träningen lättare, att man har ett mål. Då måste man ut även om det är dåligt väder.

Just att sätta mål är ett av hennes tips till dig som behöver lite extra motivation: – Träningen blir så mycket roligare med mål, att ha något att jobba mot. Styrketränar man kan det handla om att ta ett särskilt kilo i bänkpress eller marklyft. Eller gillar man pass kanske det kan vara att orka en hel låt på Bodypump-passet.

Kickis gymkarriär startade när en kollega på Arla skulle bli badhuschef och frågade om Kicki, som också är massör, ville öppna en massageverksamhet i anslutning till gymmet i badhusets källare. Det i sin tur ledde vidare till att Kicki blev såväl PT som gruppinstruktör. – Så från 2008 har jag jobbat heltid i gymvärlden, och sedan STC tog över gymmet har jag bara fokuserat på träningsbiten. Sedan september 2017 har dock den rollen förändrats ytterligare när Kicki blev platschef. – Tidigare var jag hela tiden aktiv i träningen och jag har fortfarande fyra gruppass i veckan men nu är huvudfokusen ett annat. Jag är fortfarande ute mycket med medlemmarna, jag har den första kontakten ute i receptionen, men nu är det också månadsavslut, att värva nya medlemmar och att hela tiden peppa och involvera personalen i vår resa framåt.

Hon säger att det bästa med hennes jobb är just medlemmarna och hennes kollegor. – De är underbara! Jag älskar hur vi alla brinner för att främja andra människors hälsa och stämningen som är på vårt gym. Att medlemmarna liksom längtar efter att komma till gymmet. Jag fick ett meddelande igår där en medlem skrev att hon älskar att möta mig och Ylva i receptionen, att vi ger så mycket glädje. Det är verkligen det finaste betyget.

5 snabba med Kicki: Ditt jobb med tre ord? Glädje, passion och gemenskap. Jag tycker verkligen att det sitter i väggarna i gymmet, det finns en sådan värme. Favoritövning? Rent generellt tycker jag om att köra ryggövningar i alla former. Det är väl det klassiska att man gillar att göra det man känner sig stark i. Favoritpass?
 Jag älskar alla pass men Bodypump ligger mig extra varmt om hjärtat just för att du får både styrka och kondition. Det är så mycket som bakas in i det och det ger ett otroligt flås. Vad skulle du vilja vara världsmästare i?
Jag skulle vilja vara bäst i världen på längdskidor, jag vill känna känslan av att vara först över mållinjen. Bästa efter-träningen-snack?
 Jag tycker om kvargplättar, det är gott, det är nyttigt och man blir mätt på det. Gärna med skivad banan och hemmagjord hallonsylt. Om man vill ha receptet är det bara att komma förbi receptionen!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.