Månadens medarbetare - Sara Bohman

Den tidigare dansösen Sara Bohman började hålla gruppträningspass på STC 2006. Sedan dess har hon hunnit med mycket – hon har jobbat i receptionen, varit platschef och är numera regionskoordinator i region väst och syd.

Sara har alltid varit en aktiv person och har dansat balett, jazz och showdans en stor del av sitt liv. Idag är hon gruppträningsinstruktör inom flera danskoncept, bodypump, step, CX och olika cykelklasser. Men inte nog med det, Saras övergripande arbete som regionskoordinator handlar om att stötta gruppträningsansvariga och platschefer i gruppträningsfrågor samt utveckla och implementera utbudet på klubbarna.

– Jag älskar variationen i mitt jobb. Ingen dag är den andra lik och det är fantastiskt att både få vara med och utveckla klubbarna, se kedjan växa och kvalitetssäkra vårt utbud. Och det blir såklart en extra dimension att få leda träningspass och se hur våra medlemmar utvecklas och blir starkare också, säger Sara.

Saras kollegor menar att hon är en riktig glädjespridare på jobbet. Enligt henne själv beror det på passionen för det hon gör och att hennes närhet till skratt.

– På STC känner jag mig trygg och sedd som medarbetare. I och med att jag ständigt blir utmanad och får utvecklas har jag en stor passion för mitt jobb. Jag tror det syns och märks.

När Sara inte håller i gruppträning tycker hon om att vara ute och springa i skogen. Att använda kroppen som träningsredskap med löpning och funktionell träning blir en bra variation till gruppträningen på gymmet. Men glädjen i gruppträningen är något alldeles extra.

– Känslan av att få inspirerar människor till rörelse och att de kommer tillbaka till mina pass varje vecka är magisk. Det ger så mycket energi att få se vad träningen betyder och att dela det med folk i olika åldrar och med olika förutsättning.

5 Snabba:

Vilken är din bästa träningsövning?

– Vad svårt. Får jag säga tre? I så fall blir det utfall, boxjumps och squats.

Vilken är din favoritträningsform? – Löpning och funktionell träning … och dans såklart.

Vad äter du helst till mellanmål?

– Kvarg med granola och frysta bär eller knäckebröd. Det kan jag äta flera gånger om dagen.

Vilken är den bästa träningslåten?

– Jag lyssnar verkligen på allt, så det är omöjligt att svara på.

Vilken är den bästa återhämtningen? Jag återhämtar mig bäst genom att lyssna på musik eller en podd. Och jag älskar att vara ute i skogen eller vid havet så jag tar mig gärna en promenad där. Det är också återhämtning att spendera tid med mina barn.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.