Månadens medarbetare Susanne

Susanne Sebestyen har varit på STC sedan år 2001. Hon har haft olika roller, spänt över större delen av företaget. Var månadens medarbetare Susanne trivs bäst? På cykeln.

På STC:s huvudkontor på Bultgatan i Rollsbo är det nyrenoverat. Utbyggt och ombyggt – kontoret växer, precis som STC i stort. Under sommarmånaderna är det lite lugnare och en av personerna på plats är Susanne Sebestyen. – Vi är 20 personer här när det inte är semestertider. Vissa är här hela tiden, vissa rör sig ute på klubbarna. Jag är på kontoret hela tiden, men har även pass på två anläggning, berättar Susanne.

Vilka pass kör du? – Sprint, CX Works, RPM och The Trip.

Det var via instruktörsrollen som Susanne hittade in i branschen för drygt 22 år sedan. I skrivande stund har hon hela 15 gruppträningsutbildningar. – Jag började med gruppträning samma dag som anläggningen i Älvängen öppnade. Någon månad senare fick jag frågan om jag ville bli spinninginstruktör och jag hann även bli delägare innan STC köpte upp oss år 2001.

När STC kom in i bilden blev Susanne platschef, något som även kom att innefatta ansvar för kommande förvärv, två klubbar i Lilla Edet. Där blev hon kvar i åtta år innan hon testade vingarna inom en konkurrerande verksamhet – som senare även den blev uppköpt. – Totalt är det 16 år inom STC för mig, men jag har haft en massa olika roller. Nu är jag löne- och personaladministratör, har hållit på med det senaste året, men snart byter jag igen.

Vad blir det då? – Teamledare för kundsupporten. Jag har saknat att vara ledare och att jobba i team och nu är det dags igen. Och vår kundsupport är riktigt proffsig!

Susanne bor i Skepplanda, mitt emellan Lilla Edet och Älvängen. Några mils pendling samt resor mellan huvudkontor och två anläggningar har resulterat i ett inköp av en hopfällbar cykel.

Cyklar du inte tillräckligt som instruktör? – Man kan tycka det, men jag gillar ju att cykla.

Hinner du med någon egen träning? – En till två gånger i veckan är vikt för min egen träning. Då blir det mer gruppträning och på senaste tiden mest Les Mills Sprint.

Det är ett cykelpass, eller hur? – Så klart det är! 30 minuter högintensivt pass på cykel. Det bästa som finns!

SEX FRÅGOR TILL SUSANNE **Favoritpass?** – Les Mills The Trip. Det är nytt, jätteroligt och mer visuellt.

Bästa träningsupplevelsen? – När jag går på andras pass. Jag får jag massor med inspiration och stimulans den vägen.

Vad är dina råd till någon som funderar på att bli instruktör? – Att gå på pass man är intresserad av, först. Sen ordnar vi auditions på STC, då deltagarna får feedback. Och det ger enormt mycket att vara instruktör, så jag kan verkligen rekommendera det.

Bästa träningslåten? – Att plocka ut en specifik låt kan jag inte, men Les Mills-programmen har alltid bra musik, genomtänkt och motiverande.

Varför är du så intresserad av cykel? – Det är både skonsamt och hårt! Tre av mina pass är på cykel, men jag gillar även dans, som Zumba, även om jag inte håller i pass inom det.

Har du något lopp eller någon träningsutmaning inplanerad? – Gruppträning går före lopp för min del.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.