Månadens medarbetare - Therese Sahlin

Träning i alla dess former är Terese Sahlins melodi. Hon har alltid ett kommande lopp att träna till, 2018 gjorde hon en svensk halvklassiker och i rollen som platschef på Tjörn-Orust brinner hon för att ständigt få in nya träningsformer.

Under sin föräldraledighet 2018 kände Terese att arbetet som personlig tränare på ett gym i Göteborg innehöll både för lång pendlingstid och för få utmaningar. Hon såg att STC sökte nya platschefer och sa upp sig från PT-jobbet redan innan hon få tjänsten. Med facit i hand gjorde hon helt rätt, för ett år senare är hon platschef på Tjörn och Orust.

– Efter att ha jobbat som PT i nästan fem år hade jag dagligen strukturerat och väglett andra vilket man ju också gör som platschef, men jag ville ha en större utmaning i mitt arbete och jag har alltid varit en person som gärna leder grupper. Därför drogs jag till det här jobbet och kände att jag måste testa på det och se hur det är.

”Alla medlemmar får alltid ett hej” För att alla medlemmar ska känna sig välkomna till STC är Terese noga med bemötandet på klubben och att få varje person att känna sig sedd. – Alla får alltid ett hej när de kommer in på klubben, och med nya medlemmar brukar jag försöka prata lite och se vad som fått dem att komma till oss, vad de har för mål med träningen och om de varit på gym förut. Vi har ett gymintro som är en genomgång där man är fem personer som får titta igenom gymmet tillsammans, och man kan också få en individuell träning med en PT. Många som kommer till oss här ute på Tjörn och Orust känner dessutom någon som redan tränar här.

Hur gör du för att hålla dig uppdaterad på vad som händer i träningsbranschen? – Delvis kollar jag mycket på sociala medier, men eftersom jag själv är utbildad personlig tränare så är jag alltid nyfiken och hungrig på mer kunskap. Jag har också gamla studiekompisar som jag alltid får info från när man hör om vad de gör och vad som är nytt hos dem. STC i sig har också ganska stor koll på vad som är nytt inom träningsbranschen, exempelvis på gruppträningen kan vi lätt se vad vi behöver ta in för att hänga med på det som händer.

Fem snabba:

Vilken är din bästa övning? – Plankan, den kan göras i alla olika former, både sidoplanka, på knä och på tå.

Nämn en träningsprofil du gillar: – Jag gillar Anders Hansen och hans senaste forskning på vad fysisk aktivitet gör med människans kropp och hjärna.

Bästa mellanmålet före träning: – Jag brukar äta vaniljkvarg med jordnötter.

Bästa träningslåten: – När jag cyklar älskar jag Sandstorm med Darude. Den går aldrig ur tiden!

Bästa återhämtningen: – Promenader, jag gillar aktiv vila.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.