Månadens medarbetare

En idyllisk stad, en ny träningsanläggning och en platschef med internationella meriter. Möt STC Mariestads platschef Dardan Kurti!

Strax utanför Vänerns pärla Mariestad hittas STC:s anläggning. Anläggningen öppnade i oktober 2018 och antalet medlemmar ökar för var månad. Här hittar vi platschef Dardan Kurti, som nyligen kom tillbaka till sin hemort. – Jag är uppvuxen här och älskar stan. Perfekt storlek och en trygg miljö, plus att det är en riktigt fin sommarstad med massor av badstränder.

Dardan Kurti kommer ursprungligen från Kosovo, men kom till Mariestad som tvååring under Balkankriget. Efter att nyligen spenderat åtta år i Oslo, där Dardan bland annat jobbade på några av de stora träningskedjorna, är han nu tillbaka i Mariestad. Valet att återvända hit var lika enkelt som hans val att arbeta med träning: – Jag brinner för hälsa, äta rätt och att må bra. Det låter kanske självklart, men det är så. Och att få göra det i den här idyllen, nu med fru och barn, är perfekt. Oslo var för trafikerat för min smak så det var underbart att flytta tillbaka!

Hur många är ni på träningsanläggningen i dagsläget, ett drygt halvår efter öppning? – Vi är tre stycken som jobbar här i dagsläget, jag själv samt två i receptionen. Sen har vi även en massa instruktörer, så klart. Antalet medlemmar är cirka 700, vilket är en stor andel av Mariestads 17 000 invånare.

Det låter som att ni fått bra respons? – Vi har fått jättebra respons och växer för var dag!

Dardans träningsbakgrund består av tolv år inom fotbollen och sex år av thaiboxning. Då var gymmet mer en nödvändighet, men inget större intresse för Dardan. – Nu har det blivit mer av den varan, både för min del och generellt. Folk som kommer till oss på STC gör det för att må bra, de vet att gym handlar om mycket mer än muskler. Och vi har allt här, i samma lokal, berättar Dardan.

Allt? – Ja, allt för att alla ska trivas, så klart!

Om du får nämna något, vad är då det bästa med STC Mariestad? – Det är högt i tak, cirka åtta meter, massor med parkeringsplatser utanför och riktigt bra ventilation, säger Dardan och fortsätter: – Och vi erbjuder virtuell träning, där sticker vi ut. Har man inte testat det så måste man komma hit!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.