Maximera din träning med en PT

Nytt år, nytt du, men ingen aning om hur du ska börja? Eller känner du att du har fastnat i din träning och vill ha hjälp med att ta steget till nästa nivå? Då kan en personlig tränare vara något för dig!

Oavsett om du har tränat länge eller om du precis tagit beslutet om att börja träna ger en egen PT dig en unik chans att nå dina resultat fortare. Ni formulerar målen med din träning tillsammans och lägger därefter upp en träningsplan som utgår från dig och dina förutsättningar. Matilda Krüger – Personlig tränare på STC. – Idag är många väldigt inlästa på träning och kan mycket om träning i allmänhet, men har svårt att veta hur man ska lägga upp träningen för att själv nå de bästa resultaten. Det är lätt att det blir för mycket träning eller att man missar att jobba med sina svagheter. En PT hjälper till att styra upp träningen och formulera mål, så att man snabbt når resultat och förebygger skador på vägen, säger Matilda Krüger, PT på STC.

I och med att alla kommer till gymmet med olika förutsättningar handlar första träffen mycket om att bilda en uppfattning om hur träningen ska anpassas efter just dig. Tillsammans går ni igenom aktuella skador eller skador man har haft tidigare och gör en rad övningar som visar om det finns rörlighetssvårigheter eller obalanser i kroppsstyrkan. Därefter formulerar ni tillsammans ett eller flera mål med träningen.

– Sätter man inga specifika mål är det svårt att se om träningen ger resultat. För de allra flesta är det sporrande att se att man kommer närmare och närmare målet, säger Matilda Krüger.

Hon säger att PT:n ska fungera som ett stöd, en hjälp att ta till för att komma igång på rätt sätt eller att fungera som en nytändning till att hitta nya sätt att träna på. Det långsiktiga målet är att du ska klara din träning själv.

– Till en början kan det vara bra att ses en gång i veckan, så att tekniken sitter och belastningen blir rätt. Efter några veckor kan man börja glesa ut det till varannan vecka och sedan någon gång i månaden. Allteftersom man blir mer självständig. Jag vill att mina klienter ska kunna träna på egen hand, att de ska klara sig utan mig. Men vill man kan man såklart fortsätta träna tillsammans.

Utöver träningsupplägget går man också igenom kosten. Oavsett om det handlar om att gå ner i vikt eller orka mer, spelar vad man äter en stor roll för att nå rätt mål. Men en av de stora vinningarna med att ha en PT är den sporrande effekten:

– Många säger efter passet ”att det här hade jag aldrig gjort om inte du stod bredvid”, man blir lite pressad av att någon står bredvid. Det hjälper en också att hålla sig till sin plan, att veta att det finns någon som hela tiden stämmer av ens träning, säger Matilda Krüger.

Vill man inte träna själv erbjuder STC PT Duo, där man tillsammans med en kompis eller familjemedlem kan träna mot ett gemensamt mål.

– Jag har många föräldrar som kommer med sina barn, det är jättekul. Eftersom jag jobbar mycket med den egna kroppen som belastning går det anpassa övningarna så att det kan passa båda, säger Matilda Krüger.

Hon säger att utöver de som kommer till henne för att få hjälp med att komma igång, kommer många med specifika övningar och mål som man vill kunna uppnå.

– Det kan handla om att få en nytändning genom att lära sig nya saker. Som att få till rätt teknik i basövningar som marklyft och de olympiska lyften. Eller att lära sig mer Performancegymnastik. Jag tror verkligen att alla har jättestor nytta av en personlig tränare, just för att det blir så specifikt för dig och din träning

Varför ska man träna med PT?

  • Träning som passar dig Du får ett personligt upplägg, anpassat efter dina förutsättningar, så att du ska kunna nå dina mål på ett effektivt sätt.
  • Säker träning Din PT är utbildad, så du kan vara säker på att du tränar rätt utan risk för att skada dig.
  • Du blir sporrad PT:n hjälper dig att hålla dina träningsmål och sporrar dig till att nå nästa nivå. Du vet att någon följer upp din träning och stämmer av att du verkligen har gjort det som krävs för att tappa de där kilona eller klara det där marklyftet.

Se vårt PT-utbud här eller kontakta din klubb för mer information.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.