Öka självförtroendet i träningen – så lyckas du!

Att hålla igång med löpning och fyspass kräver ibland extra mental ansträngning. Speciellt om du fokuserar mer på att jämföra dig med andra än att gå in i dig själv. Men det finns flera knep för hur du enkelt jobbar fram ett bättre självförtroende i din träning.

Morgonlarmet ringer, det regnar ute och du vill helst stanna kvar i sängen. Du känner igen det, eller hur? Men få saker är så skönt som att övervinna de negativa tankarna, ta sig i kragen och klara av den inbokade träningen. Och kunna ge sig själv en stor klapp på axeln efteråt, när passet är avklarat och du ökat träningssjälvförtroendet. Här är några andra tänkvärda tips.

Gör en personlig plan Hur ofta vill du träna? Med barn, familj och andra delar i vardagspusslet är kalendern ofta fulltecknad. Hitta luckorna i schemat och gör träningen till en rutin, nästan lika självklar som att hämta på förskolan. När passen planeras in lägger vardagspusslet sig själv till slut.

Jämför dig inte med andra Att jämföra vikter, tid på milen eller antal pass i veckan tar energi och är fel fokus. Koncentrera dig på dig själv och varför du tränar. Ha en rimlig långsiktig målsättning som du kan hålla. Sådant stärker både självförtroende och ger inspiration. Då är den även lättare att ta enstaka små bakslag längs vägen.

En bra morot i horisonten Springa milen under en timme, nytt pers i marklyft eller att träna tre dagar i veckan – sätt ett eller några tydliga mål. En bra morot sporrar dig att köra vidare och hålla liv i träningssjälvförtroendet. Det är, som vi redan nämnt, viktigt med fokus på det långsiktiga. Varje steg framåt räknas.

Ta dig ut Det minsta men samtidigt största hindret är att komma igång. Men bara du byter om och värmer upp så brukar resten flyta på av bara farten. Triggar det att träna med en kompis, så kör på det alternativet. Allt som ger dig positiva pushar är bra, så länge du tar dig ut och påbörjar träningspassen. Och kom ihåg hur himla gött det känns efteråt.

Lycka till med vårträningen!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.