Övningar för dig som löptränar

Att bli en bättre löpare handlar inte bara om att traggla i springspåret. Med styrkeövningar för dig som löptränar blir du både starkare och snabbare i din löpning. Vridövningar för dina coremuskler och step ups med vikt stärker upp din bål och bygger starka ben. Övningarna är ett komplement till din vanliga löpträning och kommer att hjälpa dig att stärka de muskler som används när du springer.

Enarmsrobb med vridning Det här är en push/pull-övning för armarna, men framför allt ska du jobba med coremusklerna. Spänn magen och skapa rotation i bålen, samtidigt som du drar den främre armen in mot kroppen och pushar den bakre armen rakt framåt. Ha tyngre vikt fram och lättare vikter baktill. Tänk på att föra armbågarna längs med sidan av kroppen.

Step ups med vikt Kliv upp på brädan med ena foten och tryck till upp i luften med knät på motsatt ben. Sträck på kroppen och pausa när du är som högst upp. Kom ihåg att utföra övningen kontrollerat och jobba med musklerna. Utmana dig själv och se till att ha lite höjd på brädan och så mycket vikt du orkar på skivstången – det ska kännas i benen!