Övningar för dig som spelar Golf

För att nå din maximala golfkapacitet räcker det inte att enbart tillbringa tid på golfbanan. Med en anpassad fysträning märker du snabbt skillnad. En bra och stabil bålmuskulatur gör underverk för svingen, och minskar dessutom skaderisken.

Sving med avlång vikt

  1. Ställ dig axelbrett och lätt framåtlutad med vikttunnan i händerna. Den ena handen greppar vikttunnan vid dess kant, medan du med den andra greppar det bakre handtaget.
  2. Vrid sedan bak föremålet i likhet med en golfsving eller ett slagskott. Svinga sedan vikttunnan framåt, som att du försöker träffa en boll i luften. Vrid upp den bakre foten och använd knäna för en bättre sving.
  3. Fortsätt svingrörelsen tills den bakre armen står rakt ut från kroppen i 90 grader. Svinga sedan tillbaka vikttunnan åt andra hållet, upprepa tills du är trött. Byt därefter sida.
  4. Håll magen spänd genom hela rörelsen och känn att du har kontroll. Jobba explosivt i båda riktningarna.

Kast med medicinboll

  1. Ställ dig axelbrett med ena sidan mot studsmattan och greppa medicinbollen med båda händerna. Dra bort bollen från studsmattan i en rotationsrörelse, som ett sätt att samla kraft. Vrid först kroppen och därefter armarna.
  2. Kasta sedan bollen mot studsmattan. Fånga bollen på dess väg tillbaka samtidigt som du vrider tillbaka kroppen och upprepa därefter övningen. Byt sida efter du uppnått önskat antal repetitioner.
  3. I kaströrelsen vrider du in det bakre benet mot studsmattan för att få extra kraft. Även det främre benet används, fast utan att foten rör sig. Det är främst en bålövning, så fokusera på att aktivera magmusklerna.