Övningar för dig som tränar ishockey

Att åka skridskor är såklart nödvändigt för dig som spelar ishockey. Men för att bli riktigt bra är timmarna i gymmet minst lika viktiga som de i ishallen. Här är tre övningar som tillsammans kompletterar träning för styrka och smidighet i ben, bål och armar.

Vridningshopp med medicinboll I denna vridövning gör du ett explosivt hopp i sidled. Förflytta tyngdpunkt från ena till andra benet och slunga medicinbollen i samma riktning. Vrid överkropp och armar, så du får medicinbollen så långt bakom dig som möjligt. Överdriv inte rörelsen, utan stanna där det känns bra för dig.

Slagskott med Paddelverktyg och utfall Ta sats med armarna bakifrån, som ett slagskott med hockeyklubba. Vrid Paddelverktyget framåt samtidigt som du gör ett klassiskt utfall med benen. Tänk på att ha den bakre armen rak under hela rörelsen. Se till att skapa kraft och fart med Paddelverktyget genom bålen, inte bara med armarna, och fullfölj rörelsen.

Knuffa Viktvagn En perfekt övning för att träna snabba starter, som är viktigt för hockeyspelare. Lägg på önskad vikt, luta dig framåt och knuffa Vagnen framför dig. Det är viktigt att du springer på tå, så även de snabba vadmusklerna får arbeta. Tryck på ordentligt med benen, den här övningen ska kännas lite!