Petra har varit med på resan från början

Nästa år firar STC 20 år som friskvårdskedja. Petra Sjöö Salmi, platschef för klubbarna i Ale, har varit med från början. – Ja, jag blev faktiskt medlem i Kungälv när första gymmet öppnade och det har varit en fantastiskt rolig resa att vara med på, säger hon.

Startskottet i Rollsbo industriområde på andra sidan älven fick snabbt en uppföljning. 2001 förvärvades Body & Soul som bedrev sin verksamhet i Wicanders gamla lokaler i Älvängen. Här har STC idag utvecklat en komplett och toppmodern aren för träning. – Det har hänt otroligt mycket här sedan starten. Anläggningen är speciell, då hela huset har en själ och lång historia. Läget precis vid pendeln kan egentligen inte vara bättre, säger Petra. Hon har själv haft ett brinnande intresse för träning och 2003 blev hon Body Pump instruktör, men rollen som platschef i Älvängen fick hon först 2011. Innan dess hade hon jobbat ett HVB-hem i Nygård för unga tonårsflickor.

– Det var ett givande, men tufft jobb. Faktum är att vi ofta tog med oss flickorna hit för att träna. Det är bra både för kroppen och knoppen, berättar Petra som nu på nära håll får se träningstrenderna komma och gå.

– Just för tillfället är de korta intensiva passen mest populära. De är effektiva och ger dessutom ett väldigt bra resultat. Sprintern, ett cykelpass, som ger maximal utdelning är alltid fullbokade. En annan skillnad mot tidigare är tillgängligheten. Idag är STC i Älvängen öppet 04-24 och sannolikt är det snart dags att lansera dygnet runt.

– Det erbjuder vi på många andra klubbar så det kan vi nog förvänta oss bli verklighet även i Älvängen. Det är en bra service till medlemmarna att de aldrig behöver kolla på klockan. Gymmet är alltid öppet och du tränar helt på dina egna villkor. STC består av 45 klubbar i Västsverige och Skaraborg. Närmast ligger klubbarna i Nol och Nödinge. Över 5000 människor tränar regelbundet hos STC i Ale.

– Vi försöker se Ale som en enhet, vilket betyder att vi totalt sett får ett otroligt brett utbud av gruppträning. Det förutsätter att du kan tänka dig att pendla lite mellan klubbarna. Många väljer att göra det, medans en del alltid vill vara på sin egen ”hemmaklubb”. Vi låter personalen gå runt mellan klubbarna för att lära känna så många som möjligt. Det medför förhoppningsvis att fler ska känna sig hemma på klubbarna i Ale, menar Petra. Träning som näring har exponderat kraftigt de senaste tio åren, ändå är utvecklingspotentialen stor.

– Även om många tränar idag så är det ännu fler som inte gör det. Vi måste bli bättre på att marknadsföra fördelarna med regelbunden träning. Ett gymkort är faktiskt en investering i hälsan för att kunna leva längre och mindre smärtsamt. Jag tycker alla ska upplysa sig om hur ”friskvårdspengen” fungerar på arbetsplatsen. Det är ett bidrag som alla anställda har rätt att utnyttja, säger Petra. På julmarknaden kommer STC att visa upp sin verksamhet.

– Vi älskar att bjuda på oss själva och vi hoppas få med oss medlemmar från alla åldersgrupper. Vi har allt från dans för 2-3-åringar till seniorträning för våra äldre.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.