Så får du till träningen

Våren 2020 blev inte riktigt som vi tänkt oss och för de allra flesta har vardagen ställts upp och ner. Men är du frisk och kry är det viktigt att försöka hålla igång, det gör gott för både kropp och själ. Här kommer tips på träning som är enkel att få till hemma, på gymmet eller utomhus.

Träna hemma

Kroppen är vårt bästa träningsredskap och du kommer långt genom att vara uppfinningsrik. Här kommer några tips på hur du får till träningen på hemmaplan.

  • Enkla styrkeövningar

Armhävningar, benböj, utfall och sit-ups är alla funktionella övningar som går att göra var som helst och ger träning till hela kroppen. Kör 10 repetitioner av varje i tre varv och du får en bra genomkörare.

  • 30 dagars utmaning

Bestäm dig för att köra en 30-dagars utmaning av någonting. Plankan, armhävningar eller handsående? Det finns i massvis av varianter på internet. Upplägget går ut på att du ökar repetitioner eller tidsintervall för varje dag så att du tillslut blir riktig expert på övningen.

  • Microträning i reklampausen

Bestäm dig för att köra en styrkeövning i varje reklampaus under ditt favoritprogram. Varva plankan med jägarvila och rygglyft. Helt plötsligt har du tränat utan att ens förstå det själv.


  • Städa dig i form

Dammsuga, moppa, sortera i garderoben och skrubba fogar. Träning behöver inte alltid innebära burpees och maxpuls. Kom ihåg att annan aktivitet också kan läggas till på träningskontot.

  • Online träning

Vi har massor av bra online-träning på STC. Ställ upp datorn eller mobilen hemma och välj och vraka bland allt från yoga till core eller konditionsträning. Och varför inte göra det extra roligt och sätta ihop ett litet träningsevent tillsammans med partner eller barn?

Träna utomhus

Parken, innergården eller skogen. Ute i naturen kan allting bli ett gym bara man har lite fantasi. Är du ovan vid att träna utomhus? Här kommer några tips på hur du kan få till det.

  • Löpning

Löpning är en enkel och lättillgänglig träningsform som går att variera i oändligheten. För dig som inte gillar ett vanligt joggingpass finns det massor av varianter, testa fartlek mellan lyktstolpar, intervaller i trappor eller terränglöpning i skogen.

  • Cykla

Hoppa upp på cykeln och ge dig ut på utflykt utanför stan. Tryck på extra i uppförsbackar för att maxa träningen och packa en väska med matsäck så att du har någonting att njuta av när du väl kommer fram.

  • Lek med barnen

Häng med i barnens fantasifulla lekar ute i naturen. Plötsligt inser du vilken helkroppsträning det är att krypa, klättra och bygga. Och varför inte använda lek och träning tillsammans? Låt barnen hoppa upp på ryggen som tyngd och gör benböj eller utfall ­– det kommer bli en hit för båda två.

  • Utegym

Utegym finns lite överallt i parker och grönområden. De är ofta utrustade med smarta redskap som är perfekt för funktionell träning. Googla upp ditt närmaste utegym och upptäck helt nya träningsmöjligheter ute i det fria.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.