Så förbereder du dig inför skidbacken

Vintertid betyder skidsemester för många av oss. Även om det ”bara” är ett år mellan säsongerna så är det viktigt att vara förberedd innan du ger dig ut i pisterna.

Från nybörjare till halvproffs: alla behöver tänka på vissa saker inför äventyr i skidbacken. Flera kan tyckas självklara, men är ändå värda att begrunda. Här är fyra bra punkter att ha med på checklistan innan första åket .

Prova materialet Det går nästan ett år mellan skidsäsongerna. Saker händer, som bekant. Skidutrustning kan påverkas av att stå undanstuvade i garage eller på vinden. Om du har eget material, prova gärna i god tid innan avresa. Om du hyr utrustning på plats, se till att lägga energi på att hitta rätt pjäxor och rätt skidor.

Värm upp Jodå, precis som när du snörar på dig löparskorna är det viktigt att värma upp innan du spänner fast pjäxorna. För hur surt vore det inte att sumpa hela semestern redan första dagen på grund av en onödig småskada? Tänk hellre efter före, lägg lite tid på klassisk uppvärmning varje morgon så du möter backarna med mjuka knän och avslappnad kropp.

Håll avstånd! Nej, vi tänker inte på corona-avståndet. Utan avståndet i backen, till andra åkare. Det är lätt hänt att krocka i pisten, om du åker för nära andra sällskap. Så tänk redan innan första åket på att hålla avstånd mellan dig och andra i både backen och liften. En olycka händer så lätt, som du vet.

Överväg instruktör Skäms inte över skidskola eller liknande proffshjälp. Ringrost skaver du snabbt bort med ett par timmar hos en instruktör. Det kan löna sig väldigt mycket i ett längre perspektiv, för både barn och vuxna.

Tänk efter och ligg ett steg före, då får du den bästa skidupplevelsen!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.