Semesterträna med simning!

Vill du träna kondition även under semestern? Då är simning ett perfekt alternativ. Passa på att ta ett litet simpass vid varje semesterdopp!

Sommar, semester och slappa vid havet. Det är givetvis den bästa tiden för både vila och återhämtning. Men om du adderar några simpass när du ändå är i plurret så kombinerar du både nytta och nöje. Det finns många saker som är bra med simträning, här är fyra exempel.

Tränar många muskelgrupper Simning är på flera sätt en idealisk träningsform. Eftersom hela kroppen får jobba när du simmar aktiveras många olika muskelgrupper och du får en mer effektiv träning. Simning bygger inte de största musklerna, men ger hela kroppen en bra genomkörare. Särskilt om du sprider ut passen under heldagarna på playan.

Bra för konditionen Tack vare att hela kroppen involveras vid simning så får du bra fart på blodcirkulationen. Dessutom är det en väldigt bra konditionsträning. Särskilt om du simmar frisim får du igång flåset ordentligt. Intervallkör lite snabbare och mer långsamt, oavsett simsätt, så får konditionen arbeta bra.

Skonsamt mot kroppen Löpning och pass på gymmet sliter en del på kroppen, särskilt om du tränar inför längre lopp eller liknande. Men simning innebär inte alls lika mycket belastning på leder som när du tränar på land. I vattnet är du lättare och flyter. Dessutom ger vattnet bra motstånd vid varje simtag, så du bygger styrka samtidigt.

Bättre lungkapacitet Jo, det är säkert. Det finns forskning som sett samband mellan simning och ökad lungkapacitet. Dålig lungkapacitet har kopplats till hjärt- och kärlsjukdomar, medan ökad lungkapacitet ger friskare lungor som håller sjukdomar på en rejäl armlängds avstånd.

Och glöm inte att stretcha mellan baden, det är viktigt efter all träning!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.