STC Storsatsar i Älvängen

Träningsbranschen är i ständig utveckling. Redan 2001 etablerade sig Svenska Nergy, företaget som står bakom STC, i Älvängen. Nästan 20 år senare är det dags för en nysatsning. – Vi har haft många samtal med Ale kommun om framtiden på västra industriområdet i Älvängen. Det är med tanke på omständigheter som skredrisk, parkeringsbrist och tillgänglighet ingen optimal lokalisering av ett gym. Vårt tillfälliga bygglov har medfört att vi tvingats aktivera oss i jakten på en ny etablering och under en tid har vi diskuterat våra önskemål med fastighetsägaren till handelsplats Älvhem. Det har varit kreativa samtal som medfört att våra krav på lokalerna har kunnat infrias. Det här blir en kanonanläggning, säger etableringsansvarige Antoni Kutics.

Större klubb Det blir en större klubb än den nuvarande. 1850 kvm med option på ytterligare 350 kvm. – Funktionell träning får generösa ytor. Här ser vi en stor potential och ett växande intresse, särskilt för att träna i mindre grupper med stark teamkänsla. Vi kommer att lansera en ny intervallbaserad träningsform, där man tillsammans med en coach får en variationsrik träning, berättar Antoni. Vidare kommer den digitala explostionen som sker inom träning att bli märkbar i Älvängen. – Gruppträningen är stark på orten och med en storsatsning på virtuell träning (visas på skärm) där du ges möjlighet att köra ett pass när det passar dig själv bäst kommer vi att utvecklas vidare.

Hos STC i Älvängen gläds man åt det positiva beskedet. – Det blir fantastiskt kul att få göra en omstart i nya lokaler med nytt innehåll. Framför allt så blir det också en kick för alla trogna medlemmar. Allt blir toppmodernt och utformat på bästa sätt när vi kan bygga klubben från grunden. Nu gäller det för oss att ta med oss den sköna STC-andan, glädjen och gemenskapen, säger Petra Sjöö Salmi. Den nya klubben ska stå klar 30 januari 2020 och det är det lokala företaget Byggarna i Ale som har fått uppdraget att färdigställa klubben.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.