STC tar cyklingen till nästa nivå

Tröttnat på samma gamla utsikt på dina cykelträningsrundor? Varför inte uppleva storslagna exotiska vyer från världens alla hörn medan du bränner kalorier eller känna inspirationen av att tyckas delta i Tour De France med dess sträckningar och stigningar på storduken framför dig? STC är den snabbt expanderande gymkedjan med ett stort basutbud av träningsformer som nu också erbjuder möjligheten till varianter av cykelträning unika för Sverige.

– Ja, vår watt-bike till exempel ger en extremt realistisk känsla och är så nära utecykling man kan komma, så det är förståeligt att många hårt tränande cyklister kör detta när vädret eller väglaget inte medger uteträning, säger STCs marknads- och etableringsansvarige Antoni Kutics. När man tränar Cykel Watt kopplar man upp sig mot appen Sufferfest via mobilen, och appen hjälper dig hålla reda på din prestation genom en watt-mätare, rundtrampet och alla nödvändiga data.

– Instruktörer finns också på plats för att visa dig vad du ska ligga på i förbrukning och vad du ska hålla för nivå. Följer man programmet och jämför sina data kan man se hur man blir bättre över tid. Man kör ju till riktiga etapper från Giro d’Italia eller Tour de France via storduk och stigningen i terrängen känns av direkt. Det är grymt inspirerande och ger det adrenalinpåslag som behövs. Vi har många cykelklubbar som kommer och tränar hos oss, berättar Antoni.

Cykla i fantastiska landskap Cykel Watt hör till de lite hårdare passen, men de är öppna för alla. Det finns emellertid många andra varianter av cykelpass och Immersive Fitness med The Trip i samarbete med Les Mills är kanske ett av de mest spännande. Den finns på anläggningen Rollsbo i Kungälv. Här har man byggt upp en studio där man cyklar i ett virtuellt 3D-landskap. – Den passar såväl nybörjare som elit, och filmerna är helt fantastiska, du kan cykla i Antarktis, i öknen i Dubai, på Hawaii eller i grekiska övärlden eller rentav ute i rymden, allt till synkroniserad musik. Vi släpper nya filmer varje kvartal. Det har blivit väldigt populärt. Våra instruktörsledda pass här är alltid fullbokade och tar slut hela tiden, säger Antoni.

En social kultur för rörelse Variationen och utbudet på STC:s olika anläggningar är enormt, och kedjan som snart är uppe i 70 klubbar planerar att öppna 14 nya bara inom det närmsta året. – Vårt motto är att sätta folk i rörelse, och vi känner att vi är till för de kanske 70% av våra medlemmar som har liten eller ingen träningsvana. Det är viktigt att vi hjälper dem så de inte köper ett kort och sen slutar. Vi vill ju att de ska fortsätta träna, det är målet, säger Antoni. – Samtidigt vill vi vara mer än bara en gymkedja, vi utvecklar hela tiden nya träningskoncept för såväl seniorer, ungdomar, dans för barn med mera. Vi vill jobba med en social kultur där det ska vara roligt att röra på sig. Som alla vet rör vi oss för lite idag. Vi är inte skapta för att sitta still, vi är skapta för rörelse, säger Antoni avslutningsvis.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.