Träna med familjen

Nyttja barnens sockerkickar under julhelgen till att träna tillsammans. Eller ja, du kommer se det som träning, barnen kommer se det som en rolig lek.

För att hinna med träningen mellan julklappsutdelning och julbord gäller det att vara kreativ. Särskilt om du har barn som helst vill att ni gör allting tillsammans. Perfekt då att deras lek kan bli ett svettigt pass för dig! Vi har pratat med STCs träningsexpert Emelie Grönlund om hennes bästa tips på övningar ni kan göra tillsammans:

  1. Skottkärra-squat-pushup Ja det är ett något oklart namn på denna goding, men beskrivningen lyder följande: Övningens grundposition sker i skottkärra, där ena personen står i plankposition och den andra personen står bakom och håller i personens vrister. När personen i skottkärra gör en pushup, gör samtidigt person som står bakom en squat.
  1. Planka med snabba händer Stå mitt emot varandra i plankposition, relativt nära men inte så att huvudena kolliderar. Övningen går sedan ut på att klappa på motståndarens händer samtidigt som du står i plankposition. Trixet är att samtidigt undvika att motståndaren klappar på dina händer. Reaktionsförmåga på hög nivå och mycket styrka för core & axlar.
  1. Burpee med high five Gör en valfri burpee och hoppa upp och ge varandra en high five. Se till att ni synkar varje burpee och hejar på varandra.
  1. Svanskull Även här oklart namn, men en kär lek från skolidrotten och en riktig utmanare för flås och smidighet! Sätt ett tygband innanför byxlinningen och låt det hänga ut ca 30 cm = en svans. Leken går ut på att ta motståndarens svans och samtidigt skydda sin egen. Här krävs snabb reaktionsförmåga och att man är redo för att spurta.

  2. Backintervaller En annan trevlig aktivitet är att använda pulkabacken till att köra backintervaller – kuta upp och swisha ner i pulkan. Kul för både stora och små – använd fantasin och addera gärna någon övning i botten av backen.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.