Träna med redskap du har hemma!

Dyra kettlebells och tunga hantlar är ett minne blott, du kan precis lika gärna träna med saker som redan finns hemma.

- Sopkvast Situps med kvast är en genomkörare för hela kroppen. Ligg på rygg på golvet med böjda ben och håll skaftet över huvudet. Sätt dig upp, sträck ut benen i luften och trä skaftet under fötterna upp mot rumpan. Trä sedan skaftet samma väg tillbaka, upp i luften och hela vägen bakåt tills du är tillbaka på rygg på golvet – och upprepa. Kör i så snabbt tempo du kan i 30 sekunder och vila 10. Upprepa fyra gånger.

- Handduk/filt Prova en övning som definitivt känns i magen: Ställ dig i en plankposition men med händerna i golvet (se till att ryggen är riktigt sänkt). Lägg en hopvikt filt under fötterna och dra sedan benen in och ut från kroppen med fötterna så att filten följer med. Kör i 30 sekunder, vila 10 och upprepa fyra gånger.

- Bok Håll en bok i händerna (för maxeffekt: Välj tjocklek i stil med Harry Potter) nära bröstkorgen och gör benböj i 30 sekunder. Vila 10 sekunder och gör sedan benböjen igen, men höj boken över huvudet den här gången. Upprepa fyra gånger och försök att komma djupare ner varje gång.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.