Träna på SUPen

För några år sedan kom SUPen och tog världen med storm. SUP står Stand Up Paddle Boarding och går ut på att man står upp och paddlar på en stor variant av surfbräda med en ensidig paddel. Fördelen med SUP är att det är en sport för nästan alla. Det krävs varken tidigare erfarenhet, avancerade moment eller mycket styrka.

Vissa tycker bäst om att transportera sig lugnt på vattnet medan andra vill utmana kroppen och använda SUPen för hårdare träning. Oavsett vad är det en harmonisk träningsform som passar perfekt för varma sommardagar. Och vill du variera din paddlning finns det faktiskt flera olika träningsformer du kan göra på SUPen. Här kommer lite inspiration.

Plattvattenpaddling

Detta är det vanligaste sättet att använda SUPen. Du paddlar i lugnare vatten där det sällan är stora vågor i din egen takt. Här passar en lång, platt bräda som är stabil så att du slipper skifta paddeln lika ofta.

Touring

Touring innebär att du paddlar en längre tur med SUPen. Den här brädan är lite mindre och smidigare än en plattvattenbräda så att du kan då upp farten. Touring sker ofta på öppet hav och brädan klarar av en del sjö utan att bli instabil.

SUP-yoga

Precis som det låter är detta yoga som utförs på SUPen. Genom att träna yoga på brädan blir det en extra dimension av balans, kroppskontroll och koncentration. SUP-yoga är en snabbt växande yogaform som fler och fler börjar testa. Brädor för SUP-yoga är stabila och lite kortare och bredare än andra modeller, man kan säga att det är som en stor yogamatta.


SUP-fitness SUP-fitness går ut på att du kombinerar paddling med styrkeövningar på brädan. Det blir en bra träningseffekt eftersom du måste ha full koncentration på balans samtidigt som du gör övningarna. Variera knäböj, sit-ups, utfall och burpees med att paddla så får du träning för hela kroppen.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.