Träna triceps för starkare armar

Stora armar att visa upp på beachen i sommar? Det är inte den bästa anledningen att träna triceps. Fördelarna är många fler än de enbart ytliga.

Det rent funktionella uppsidorna med vältränade armar är många. Särskilt om du fokuserar lika mycket på triceps som biceps. Baksidan är nog så viktig i långa loppet. Här är fyra anledningar att fokusera på tricepsträning.

Träna triceps ger dig vardagsstyrka

Timmarna på gym är som bekant inte allt. När du rör dig, lyfter och bär barn eller matkassar i vardagen märker du nyttan av starka triceps. Ju mer noggrant du kör dina övningar på gym, desto större nytta har du för orken i de fysiska delarna av vardagen.

Tricepsövningar ger bättre hållning

Muskler bygger hela kroppen, som bekant. Tillsammans skapar tränade muskler bättre hållning för hela kroppen. Fördelen med att träna triceps är att axlarna ofta inkluderas i övningarna. Det leder till att du på lång sikt får bättre hållning, vilket i förlängningen är bra för hela ryggen. I vår artikel ”Träningstips – 5 övningar för starka axlar” kan du läsa mer om hur du stärker dina axlar.

Mer muskelmassa = mer ork

Starkare muskler påverkar verkligen allt i positiv riktning. Inte bara i vardagen – utan även i resten av din träning. Bra armstyrka gör att du kan fullfölja övningar för till exempel axlar och skuldror bättre, så du slipper riskera onödiga sträckningar eller överbelastningar.

Många övningar där du kan träna triceps

Fördelen med tricepsträning är att det finns flera olika övningar att välja mellan. Vissa passar dig bättre än andra, därför är det enkelt att prova sig fram till den eller de som funkar för dig. Börja alltid lugnt, så att rörelserna sitter. Sedan är det bara att långsamt öka och njuta av mjölksyran!

Behöver du rådfråga en kunnig personlig tränare är du såklart välkommen att fråga oss på STC om hjälp! Här är en bra artikel om du är ny på gymmet och vill komma igång.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.