Träna utomhus med dessa redskap!

Sommaren är här och vad är bättre än att utnyttja det vackra vädret och träna utomhus som komplement till gymmet? Här kommer fem tips på träningsredskap för att träna olika muskelgrupper, förbättra styrka, kondition, balans och flexibilitet.

Sommaren är den perfekta tiden att träna mer utomhus och njuta av solen och naturen under våra träningspass. Men vad händer när vi behöver variation och vill ha en komplett träning utan att vara bundna till ett gym? Här kommer träningsredskapen in i bilden! Genom att investera i några smidiga träningsredskap kan du skapa en varierad och effektiv träning utomhus eller hemma och ta din träning till en ny nivå.

Hantlar Hantlar är mångsidiga och effektiva träningsredskap som kan användas för att träna olika muskelgrupper. Med ett par justerbara hantlar kan du anpassa vikterna efter din styrkenivå och utföra övningar som bicepscurls, axelpressar och utfall

Träningsmatta En träningsmatta ger dig en bekväm och stabil yta att träna på. Den är perfekt för att utföra övningar som plankan, sit-ups, yoga och stretching. En bra träningsmatta ger även extra dämpning och skydd för dina leder under hopp- och hoppövningar.

Gummiband Gummiband, eller minibands, är små, portabla och prisvärda träningsredskap som kan användas för att träna hela kroppen. Med gummiband kan du genomföra övningar för att stärka ben, rumpa, armar och axlar. De är också utmärkta för att förbättra rörlighet och flexibilitet.

Kettlebells Kettlebells är tunga kulformade vikter med ett handtag som ger möjlighet till dynamiska och explosiva övningar. Med kettlebells kan du träna både styrka och kondition samtidigt. Övningar som kettlebellsvingar, goblet squats och utfall är utmärkta för att aktivera flera muskelgrupper samtidigt.

Träningsboll En träningsboll, även kallad Swiss ball, är en stor luftfylld boll som används för att förbättra stabilitet, balans och styrka. Du kan använda den för att träna magmusklerna, utföra övningar för rygg och bål samt för att förbättra flexibiliteten. En träningsboll ger variation och utmaning till din träningsrutin.

Tips! I STC-appen hittar du vår Online Training med många träningspass utan redskap som du kan träna var du än befinner dig!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.