Träning och rörelse på stranden

Än är inte sommaren slut och det finns fortfarande tid för lata dagar på stranden. Samtidigt är det såklart viktigt att röra på sig ibland. Och har du barn, är du säkert bekant med att det lätt kan bli långtråkigt för barnen att bara ta det lugnt. Därför har vi samlat våra bästa träningsaktiviteter till stranden.

Som en av Sveriges ledande friskvårdskedjor kan vi inte prata nog om vikten av rörelse och en god hälsa. Bara för att nämna två fördelar, blir du mindre stressad och sover bättre om du rör på dig oftare. Och det skulle vi vilja påstå är två grundstenar för en lyckad semester – stressfritt och ordentligt med vila.

Planerar du dessutom att besöka en sandstrand, är det en utmärkt plats att träna på. Sanden är mjuk och varm och gör det något mer utmanande att röra sig på. Låt oss lista våra bästa tips för att få upp pulsen på stranden.

Kasta frisbee Nu är det dags att plocka fram frisbeen du har lagt någonstans längst in i garderoben. Se bara till att skaffa er gott om utrymme att kasta fel på. Du vill inte råka träffa någon som solar.

Utfallssteg, squats och plankan Kombinera dessa klassiska träningsövningar med ett svalkande dopp i vattnet. Vi garanterar att du kommer må bra efter detta. Dessutom kräver inte dessa övningar något sällskap, om du skulle vara själv.

Bollsport Tar du med dig en fotboll, volleyboll eller tennisboll kan du spela strandtennis, trixa, håll bollen i luften eller kasta boll – det går att hitta på något för alla åldrar helt enkelt. Har du och dina vänner en god bollvana? Höj svårighetsnivån! Och återigen, tänk på omgivningen.

Längdhopp Prova att se vem som kan hoppa längst. Sanden gör det extra svårt att hoppa, men desto mer fysiskt utmanande.

Simma längder Om du planerar att hoppa i vattnet, prova att simma längder längs med stranden. Simning passar utmärkt som konditionsträning och ger samtidigt en mångsidig muskelträning.

Glöm framför allt inte att vila, ha kul och njuta av det (förhoppningsvis) fina vädret. Nu får du sluta läsa. I väg till stranden med dig!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.