Så håller du igång träningen i sommar!

Sol, bad och grill – äntligen är det sommar och semester! Om du är en av dem som lätt tappar träningsrutinerna under sommaren är du inte ensam. Även om du ska njuta av dina lediga semesterdagar, är det en god idé att hålla igång träningen i den mån det går. Här ger vi dig några enkla tips på hur du kan hålla igång din sommarträning!

Under semestern ser vardagen ofta annorlunda ut och det kan vara svårt att hålla fast vid sina vanliga träningsrutiner – speciellt om du inte befinner dig på hemmaplan. Men med lite vilja och fantasi går det att hitta en bra träningsrutin även under sommarledigheten.

Vila och återhämta dig Först och främst – det krävs flera veckors uppehåll för att känna av en förändring i styrka och kondition. Med det sagt är det viktigt att du tillåter dig själv att vila under semestern. Om du ställer för höga krav på dig själv och går in med förhoppningen om att träna i samma utsträckning som vanligt, är risken stor att du tappar motivationen och inte tränar alls. Den bästa träningen är den som blir av och den som du mår bra av!

Hitta ett utomhusgym I vårt avlånga land finns det massvis med utomhusgym som du kan träna på när som helst på dygnet. Träningsredskap och maskiner kan variera, men de allra flesta utomhusgymmen är försedda med tillräckligt många redskap för att du ska kunna träna igenom hela kroppen. Vad slår egentligen ett härligt träningspass utomhus där du får frisk luft och solbränna på köpet? Glöm inte solskyddskrämen!

Träna i vattnet Simning är en av de snällaste träningsformerna för kroppen. Förutom att armar, ben, mage och rygg tränas på en och samma gång, stärker simning både hjärtat och lungorna. De dagar du ska iväg och bada kan du passa på att slå två flugor i en smäll genom att ta en simtur och samtidigt njuta av ett dopp i det blå. Om du tycker att det är roligare att träna tillsammans med andra, är det en god idé att köra ett vattengympapass tillsammans!

Upptäck kettlebells Om du inte tidigare tränat med kettlebells kommer du att bli förvånad över hur mycket det faktiskt går att göra med en – och inte minst hur smidig den är. Kettlebells är utmärkta för både konditions- och styrketräning, och kan tas med och användas i princip var som helst. Tack vare dess smidiga konstruktion av klot och handtag finns det nästan inga begränsningar för vilka övningar du kan utföra. Ett tips är att skaffa två i olika vikter till att börja med – en som är lite lättare, och en som känns mer utmanande. En riktigt bra övning som är en ordentlig genomkörare för hela kroppen är ”Ryska svingar”. Klicka här) för att lära dig mer om denna superövning!

Lycka till med sommarträningen, men glöm inte bort att vila och tillåta kroppen att återhämta sig. Och framför allt – njut av semestern!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.