Vårt ansvar

Vårt ansvar

Antidopingpolicy

STC förespråkar ren träning, resultat kan uppnås utan tillskott av olagliga preparat så som exempelvis anabola steroider eller andra prestationshöjande medel.

Vi har nolltolerans mot droger. Vid bevis om, och i vissa fall misstanke om, användande av illegala preparat kommer personer stängas av från gymmet. Detta gäller även vid misstanke om försäljning av olagliga preparat i eller i anslutning till våra gym.

På flera orter har vi ett nära samarbete med polis och drogförebyggande i kommunen.

  • 100% REN HÅRDTRÄNING samarbetar med polis och närliggande friskvårdsanläggningar i kampen mot anabola steroider och droger. "Riktig styrketräning handlar inte om vad man tar, utan om vad man ger - Alltså 100%"

Ätstörningar

Att träna är viktigt och får dig att bli friskare, starkare och mer välmående.

Ibland går dock träning och kosthållning till överdrift och kan då vara skadligt för kroppen, ett exempel på detta är anorexi. Det kan yttra sig genom att man äter alldeles för lite och tränar väldigt hårt.

Vi bryr oss om våra medlemmar och har som mål att alla människor skall må bra. Därför vid misstanke om anorexi eller bulimi kan vi komma att stänga av den person från träning under en period. Detta görs från en bedömning på klubben efter samtal med medlem där vi kollar av hur hen mår.

För att börja träna igen visas läkarintyg eller liknande och en ny bedömning görs för att godkänna att person är lämplig att träna igen.

Misstänker du att någon i din närhet lider av anorexi? Vanliga tecken är:

  • Kraftig bantning
  • Låg kroppsvikt
  • Insjunkna kinder, mage eller tydligt synliga revben
  • Förstoppning och ont i magen
  • Kall och torr hud
  • Psykiska problem som depression, ångest, tvångstankar och tvångshandlingar

Mer information finns på din vårdcentral eller sjukvårdsupplysingen