Övningarna som gör dig till en bättre boxare

Komplettera din vanliga boxningsträning med fysträning på gymmet – det dröjer inte länge innan resultaten märks i ringen. Boxningsträning är känd för att ge både uthållighet och styrka, som dessutom är funktionell. Därför är de här övningarna bra även för dig som vanligtvis inte tränar boxning. Det här träningspasset ger dig både rappare och tyngre slag, ett snabbare fotarbete och utmanar din kondition ordentligt.

Kombinationer på säck Stå på tårna, luta dig lätt framåt och undvik att ha tyngden på hälarna. Använd höften och vrid upp slagen med hjälp av foten. Det är nämligen från den rotationen du hämtar den mesta av slagkraften, inte från armarna.

Battle rope: alternerade double waves Med den här övningen får du upp pulsen ordentligt samtidigt som du ger armarna och inte minst axlarna en rejäl omgång. Ställ dig axelbrett mot repet. Böj knäna en aning, hitta din grundposition och spänn magen. Försök sedan att hålla kroppen i grundpositionen samtidigt som du använder armarna till att lyfta repet upp och ner. Dela upp övningen i intervaller för att orka hålla en hög intensitet.

Boxningsslag i cable cross Ställ in höjden så det känns naturligt att slå. Utför därefter en kontrollerad slagrörelse. Precis som vid ett vanligt slag är det viktigt att aktivera magen och vrida foten för att få kraft. Utför övningen på ett sådant sätt att du känner att du har kontroll genom hela rörelsen.