Månadens medarbetare – Marc Philippe

Från Hotel Manager till personlig tränare. Passionen för träning hjälpte Marc att hitta en ny inriktning i livet efter en tuff period under pandemin.

Säg hej till vår mångsidiga medarbetare Marc – en individ med passion för hälsa, träning och att hjälpa andra nå sina mål. På ett år har han utökat sitt ansvar och jobbar numera som personlig tränare, kostrådgivare, receptionist och sedan tre månader tillbaka – gruppträningsinstruktör för HIIT-klasser.

Det var efter sin praktik som Marc började jobba på STC, en plats som han beskriver som en frisk fläkt jämfört med tidigare arbetsplatser, eftersom atmosfären präglas av hälsa och välbefinnande.

– Kollegorna är väldigt trevliga, och jag gillar att det känns fräscht och rent på STC. Det gör att man gillar att vara och jobba här, säger Marc.

Trots att hans tidigare karriär som Hotel Manager inom hotellbranschen fick avslutas abrupt på grund av pandemin, såg Marc det som en möjlighet att förändra riktning och följa sin passion för träning. Han berättar att träningen gav honom mycket glädje i en tuff period. Det var alla timmar i gymmet som gjorde att han hittade sitt intresse för att dela sin kunskap och erfarenhet med andra träningsentusiaster, vilket ledde till hans beslut att utbilda sig och arbeta inom fitnessbranschen.

Trots att han befinner sig på ett gym hela dagarna är det ibland svårt att hitta tid till träning berättar Marc.

– Det blir inte lika ofta som innan. Men jag försöker träna 3–4 gånger i veckan i alla fall. Och varva styrketräningen med lite cykel till exempel.

Förutom att styrketräna är trappmaskinen en personlig favorit. När han hjälper sina kunder brukar han säga att de ska fokusera på framsteg snarare än brister, en filosofi han själv lever efter.

Nu när ett nytt STC-gym öppnat i Hjärup ser Marc fram emot att hitta sin plats där och vara med att bygga upp det nya gymmet vad gäller både personlig träning och gruppträningspass. Långsiktigt drömmer han om att skapa ett träningsinitiativ för människor med olika behov och utmaningar, personer med funktionsvariationer eller unga som behöver vägledning i livet till exempel. Han är övertygad om att träning kan hjälpa människor på många olika plan och hoppas att det är något han kan jobba med i framtiden.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.