Därför är det viktigt med solkräm

Ett pålitligt solskydd för playan är nödvändigt för dig och ditt pigment. Det är superviktigt för att på lång sikt slippa sjukdomar som till exempel hudcancer. Men tänk rätt och säkert så kan du vistas i solen med lugnt samvete.

Sommar, semester och gott om tid i solen. Men var försiktig, du vill inte riskera att bränna dig. Utöver att det är viktigt med hög solskyddsfaktor för din hälsas skull kan det vara värt att ha miljön i åtanke när du köper solskydd. Ungefär 14 000 ton solskyddsfaktor uppskattas årligen hamna i våra hav, lyckligtvis finns det idag fullt av ekologiska alternativ att välja mellan.

Här är några punkter att tänka på innan du packar strandväskan.

More is more Även den svenska sommaren behöver ordentligt med solskydd. Smörjer du in dig med för tunt lager så minskar skyddet mot solstrålarna. Så lägg ett rejält lager när du stryker på. En handfull solskydd för helkropp, det är en bra måttstock. Och stryk på nytt varannan timme. Särskilt om du badar och torkar dig eller svettas behöver huden regelbunden återsmörjning. Hellre lite för mycket skydd än tvärtom.

Välj utifrån hudtyp Är du ljus eller rödlätt har du lättare att bränna dig. Den infon är sen gammalt. Men du behöver även välja mellan fetare eller tunnare solkräm, beroende på vilken hudtyp du har. En fetare solkräm kan ge utslag och finnar på vissa av oss. Välj i så fall en tunnare solskyddskräm, framförallt till ansiktet. En spf 50-kräm ger fortfarande samma skydd, tunn som dryg.

Kolla upp miljövänliga alternativ Tidigare var solskyddsfaktorn lite av en miljöbov. Men idag har många märken gjort klara förbättringar. Särskilt de ekologiska alternativ som du både hittar i fysiska butiker och överallt online är väldigt bra. Handlar du ekologiska solkrämer gör du inte bara din hud en jättetjänst, utan även vattnet och naturen. En nog så viktig faktor.

Ha nu en härlig (och säker) sommar!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.