Bibehåll styrkan under semestern

Under sommar och semester kan det kännas motigt att ta sig in på gymmet. Men du behöver inte vara rädd att tappa dina muskler bara för att du inte är på gymmet under några veckor. Här kommer ett gäng tips om hur du kan bibehålla din muskelstyrka under semestern.

För det första, du behöver inte vara rädd att tappa dina muskler om du inte tränar hårt under semestern. Muskler tar både lång tid att bygga upp, och lång tid att försvinna. För att bibehålla dina muskler räcker det att träna ett eller två lättare styrkepass i veckan. Men för bästa resultat är det bra att göra det strukturerat och ta några muskelgrupper i taget. Oroa dig inte för att du inte har tillgång till vikter, istället kan du göra fler repetitioner och ändå uppnå liknande resultat.

Här kommer tips på styrkeövningar som du kan göra under semestern utan gymredskap och i princip var du än befinner dig.


Triceps, axlar, bröst

· Armhävningar (variera mellan breda och smala)

· Hanstående mot vägg

· Dips

Rygg och biceps

· Chins i stång eller trädgren

· Omvänd rodd där du hänger under ett bord, bänk eller gren

Ben, rumpa, lår

· Knäböj med egen kroppsvikt

· Utfallsteg

· Enbensknäböj

· Step up på hög bänk

Bål

· Sit-ups

· Plankan

· Rygglyft

· Hängande benlyft

Några sista tips …

Det blir förstås ännu enklare att hålla styrkan under semestern med hjälp av några redskap. En kettlebell, ett gummiband och en pilatesboll är några enkla redskap som kan göra din träning både roligare och enklare. Men viktigast av allt, all träning är bra träning och en lång promenad eller lek med barnen räknas också in på träningskontot.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.