Perfekta mellanmål för träningen

För att kroppen inte ska gå på tomgång är det viktigt att äta rätt innan passet. Om du dessutom anpassar mellanmålet utifrån det träningsresultat du vill uppnå blir det ännu lättare att nå dina mål!

Kolhydrater och protein innan styrketräning

När du ska styrketräna gäller det att ladda med energi för att musklerna ska orka lyfta tungt. För att bygga muskler behöver kroppen kolhydrater och proteiner. När du styrketränar rekommenderas det att äta mellanmålet mellan en till två timmar innan passet.

Ett perfekt mellanmål inför ett styrkepass är att göra en proteinrik smoothie. Mixa samman någon form av mjölkprotein med kolhydrater som bär, banan och nötter. Addera gärna havregryn för extra mättnadskänsla.

Andra proteinrika mellanmål är kalkonbröst, keso, jordnötssmör och ägg.

Fettsnåla energikällor för att bränna fett

Är du ute efter att gå ner i vikt bör du äta ett mellanmål med högt energiinnehåll, nyttiga fetter och få kolhydrater. Vill du bränna fett snabbt är det effektivt att träna på morgonen. För att återskapa samma effekt senare på dagen gäller det att äta ett fettsnålt alternativ senast två timmar innan träningen.

Tips på fettsnåla mellanmål som får upp energinivån är nötter, naturell yoghurt med låg fetthalt, ägg och keso. Makrill på burk är även ett bra alternativ som är lätt att ha med sig och lägga på en hård smörgås. För att få upp energinivåerna snabbt - drick en kopp kaffe eller te.

Höj energin innan konditionspasset

Inför konditionspasset är det viktigt att fylla på energinivåerna med långsamma kolhydrater. Innan du ska ut och springa eller konditionsträna är det bra att inte äta alltför tätt inpå själva passet. Då undviker du att få håll och att bli tung i kroppen. Rekommenderat är att äta senast två timmar innan.

Bananpannkakan gör du snabbt genom att mosa och blanda banan och ägg och sedan steka det. Ett perfekt kalorisnålt mellanmål som är packat med energi. Vill du hellre göra något enklare räcker det med en proteindrink utan kolhydrater, nötter eller keso och bär.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.