Månadens medarbetare – Frida Pettersson

Frida Pettersson, anläggningsansvarig på STC Sundsvall Norra Kajen, har varit en del av STC-teamet sedan augusti 2023 och har redan många strängar på sin lyra. I år startar hon upp sin första STC Livsstilsprogramgrupp och i vår utbildar hon sig till PT.

Frida berättar att hon alltid har haft ett stort intresse för träning som har varit en del av hennes liv sedan tonåren. Efter att ha utbildat sig till kock såg hon möjligheten att prova på en annan utmaning när vikariejobbet som anläggningsansvarig på STC dök upp – och det gick över förväntan. Hon trivs med variationen och möjligheten till personlig utveckling som STC erbjuder.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig? – Jag börjar ganska tidigt, vid 07.30 ungefär. Eftersom jag också jobbar i receptionen så handlar det om att öppna gymmet, se till att allt är helt och rent och att vi är redo för dagen. Utöver receptionsdelen så brukar vi alla se till att gå våra ronder i gymmet där vi plockar och ser till att sprayflaskorna är påfyllda till exempel. Jag som anläggningsansvarig brukar också kolla lagret, se över datum på våra bars och drycker och ta hand om kundärenden.

För Frida är det bästa med att arbeta på STC att möta människor som strålar av träningsglädje. Att se människor njuta av träningen och känna sig bättre när de går därifrån. Hon betonar vikten av en positiv inställning till träning och hälsa, något som hon själv har fått en mer avslappnad syn på genom åren.

– Jag har tränat och tävlat i styrkelyft och bänkpress sedan tonåren. I början hade jag en svår relation till träning, i och med att man ska komma ner till sin viktklass och tävla. Men med åren har jag fått en positiv och bra syn på träning. Variation och att man hittar något som funkar för en själv är viktigt. Träning för mig är något som ska vara kul och som man mår bra av.

För personer som kämpar med att komma i gång med träningen rekommenderar Frida att hitta det som känns roligt och motiverande. Att prova olika träningsformer och att involvera vänner eller familj kan vara ett bra sätt att komma i gång.

– På STC erbjuder vi också gymintro – det är jättebra tycker jag. Då får man en bra inblick i hur gymmet ser ut och vad vi har för olika maskiner och redskap.

Frida ser ljust på framtiden på STC och ser fram emot att implementera nya program som STC Livsstilsprogram och att gå sin utbildning inom personlig träning. För henne personligen är målet att komma med i landslaget och delta i en internationell tävling i styrkelyft och bänkpress. Något vi önskar henne stort lycka till med!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.