Tre veganvänliga mellanmål

Är du trött på att mellanmålet alltid blir en frukt eller tråkig knäckemacka? Här kommer inspiration på hur du kan piffa upp vardagen med lite smarrigare mellanmål.

Dessa mellanmål är näringsrika, mättande och ruskigt goda. Samtliga går jättebra att förbereda på kvällen och ta med till jobbet dagen därpå. Vilket recept blir din nya favorit?

Chiapudding med exotiska smaker, 2 portioner 2 dl kokosmjölk 2 dl fryst mango 4 msk chiafrön 1 dl kokosflarn 0,5 dl gojibär

Blanda kokosmjölk, fryst mango och chiafrön i en skål. Låt stå i kylen i ca 4 timmar, men gärna över natten. Rör runt innan servering och toppa med kokosflarn och gojibär.

Kanelstekta äpplen med jordnötssmör, 2 portioner 2 äpplen – välj din favoritsort 2 msk matolja 1–2 tsk kanel 2 tsk flytande honung 4 msk jordnötssmör

Dela dina äpplen i klyftor och stek i panna tillsammans med matolja och kanel. När äpplena blivit mjuka utan att vara mosiga ringlar du på honung. Lägg i en skål och servera med jordnötssmör. Psst – testa även som topping till din växtbaserade yoghurt.

Smarriga bananpannkakor, 2 portioner 2 mogna bananer 3 dl havregryn 1,5 tsk bakpulver 1 dl havremjölk 1 msk kokosolja Förslag på toppings: Frysta hallon Nötsmör Kanel

Mixa bananer, havregryn, havremjölk och bakpulver i en matberedare eller stavmixer. Låt stå och svälla i ca 10 minuter och stek sedan små fluffiga pannkakor i kokosolja. Ät med valfria toppings som kanel, frysta hallon eller nötsmör.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.