Två smarriga recept med sparris

Vad går upp emot den första svenska sparrisen? Ingenting tycker vi. Sparrisen är en av vårens första primörer och är en riktig delikatess som livar upp både vardag och fest. Dessutom är den nyttig och näringsrik. Här kommer två supergoda smårätter med sparris som du bara måste testa!

Stekt sparris med parmesan Vissa råvaror är godast som de är, och sparris är en av dem. Därför är det riktigt gott att bara steka sparris och toppa med parmesanost.

Du behöver, 2 port: Ett knippe grön sparris Parmesan Olivolja Salt & peppar Bryt av den hårda stjälken på sparrisen. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek sparrisen på hög värme tills den är klar, cirka 3–4 minuter. Salta och peppra. Lägg upp på ett fat och toppa med hyvlad parmesanost och eventuellt lite mer olivolja.

Knäckesnittar med sparris och citronkräm Små men naggande goda snittar perfekta som tilltugg eller förrätt.

Du behöver, 16 snittar: 6 st gröna sparrisar 1 dl Majonnäs 1 citron Gräslök Olivolja Salt & peppar Delikatessknäckebröd

Bryt av den hårda stjälken på sparrisen. Stek sedan sparrisen med olja på hög värme. Krydda med salt och peppar och låt svalna. Blanda majonnäs tillsammans med citronzest och hackad gräslök. Knäck brödet i mindre bitar och lägg en klick kräm på varje bit. Skär sparrisen i skivor på snedden. Lägg sparrisen på brödet och toppa med mer gräslök.

Mums!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.