Sex enkla sätt att bränna mer kalorier på

Människan är i grunden ganska bekväm av sig och många gånger missar vi det faktum att vardagen faktiskt är full av kaloribrännande möjligheter och tillfällen där vi kan smyga in ”gratisträning”. Här ger vi 6 heta tips på hur du kan bränna fler kalorier under en dag – utan att du ens behöver tänka på det!

1. Ta trapporna istället för hissen Hemma kanske du tänker på det, men passa på att ta trapporna på jobbet också och följ inte bara strömmen in i hissen av gammal vana. Skippa rulltrapporna i tunnelbanan eller gallerian och ta den vanliga trappan istället. Och se inte de där tunga matkassarna som en ursäkt att hoppa in i hissen, utan som en chans att bränna lite extra kalorier när du släpar med dem upp för trapporna. Bor du på sjunde våningen? Svettas du när du når ytterdörren? Grattis – då har du garanterat bränt kalorier!

2. Hjälp en kompis flytta Att klättra upp och ner för stegar, tömma skåp, packa kartonger, lyfta, bära, kånka, gå upp och ner i trappor, packa upp och packa in är ett perfekt sätt att bränna gratis kalorier på – och dessutom ofta kryddat med en hel del glada skratt i goda vänners lag. Kan det bli bättre?

3. Lämna bilen hemma Att gå eller cykla till jobbet är ett utmärkt sätt att starta dagen. Du bränner inte bara kalorier, du blir piggare och gladare på jobbet också. Har du väldigt långt till jobbet och måste åka bil eller buss, kan du alltid parkera bilen några kilometer från arbetsplatsen eller hoppa av bussen några hållplatser tidigare och gå sista biten. Hör du till dem som brukar ta bilen till gymmet? Byt om hemma och ta cykeln istället, så är du redan uppvärmd och klar när du kommer fram och kan börja träna direkt. Det sparar både tid och bränner extra kalorier.

4. Gå fortare Ja, du kan faktiskt bränna mer kalorier varje gång du går någonstans under dagen, bara genom att öka takten och ta större steg. En snabb promenad med rejäla kliv bränner ungefär 170 kalorier på 30 minuter.

5. Öka intensiteten under träningspasset Genom att ta i snäppet hårdare under träningspasset kan du bränna lite extra kalorier och samtidigt få passet avklarat snabbare – perfekt om du har ont om tid. Ett alternativ är att köra intervallträning, d v s växla mellan medelhög och hög intensitet i korta intervaller på 3-4 minuter – supereffektivt om du vill bränna maximalt med kalorier.

6. Städa Sätt på musik som du gillar, ta en svängom med dammsugaren, dammtorka både högt och lågt och gno lite extra när du skurar golvet, så får du skinande rent där hemma samtidigt som du bränner rejält med kalorier. Att påta i trädgården, kratta löv eller skotta snö är andra kaloribrännande aktiviteter som du kan ägna dig åt på hemmaplan.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.