https://www.stc.se/wp-content/uploads/2019/03/gruppbild-1-1200x628-678x381.jpg

STC fortsätter expansionen och går samman med Sportsgym

Tillsammans bildas en av Sveriges största friskvårdskedjor! STC och Sportsgym har i mars 2019 tecknat avtal om ett samgående. Det innebär att STC tar ett stort steg mot visionen att bli en rikstäckande friskvårdskedja och Sportsgym får med sitt nya varumärke en möjlighet ytterligare att stärka sin position på befintliga och nya orter.
– Vi ser stora likheter mellan STC och Sportsgym, kvalitetsmässigt och kulturmässigt. Vi breddar nu vår geografiska närvaro och får in många fantastiska medarbetare i STC-familjen. Planen är att expandera vidare i mellersta och norra Sverige och vi kommer fortsätta jobba aktivt med att förbättra träningsupplevelsen för våra medlemmar, säger Katarina Andersson, vd STC.

I september 2018 klev Novax in som delägare och partner i STC för att hjälpa till i den fortsatta expansionen. I mars 2019 togs nästa stora initiativ. Friskvårdsföretaget Sportsgym med anläggningar i Östersund, Sundsvall, Åre, Härnösand, Krokom och Höör har gått samman med STC.
– I en allt mer stillasittande vardag blir regelbunden träning och rörelse avgörande för att förbättra folkhälsan. STC tänker ta en ledande position för att inspirera fler att röra sig mer. Sportsgym är en etablerad kedja med ett starkt koncept. Tillsammans kan vi lära av varandra och fortsätta vår positiva utveckling. STC blir vårt gemensamma varumärke och samgåendet innebär att våra medlemmar snart ges möjlighet att träna från Ystad i söder till Åre i norr, säger Josef Bexell, investeringsansvarig för huvudägaren Novax.

STC har ett långsiktigt mål att bli helt rikstäckande. Genom pågående nyetableringar och samgåendet med Sportsgym har man idag ca 80 anläggningar. Tillväxten sker genom såväl nyetableringar som förvärv och utvecklingen styrs av målsättningen att alltid vara ”bäst i stan”.
– Vi har som ambition att fortsätta expansionen norrut och där kommer det kontaktnät som Sportsgym byggt upp att vara särskilt värdefullt. En befintlig serviceorganisation gör det också lättare att etablera fler klubbar, menar Katarina Andersson.

I ett första skede innebär samgåendet att Sportsgym skyltas om till STC.
– Det här var rätt steg i vår utveckling som entreprenörer inom träning. Tillsammans med STC får vi unika möjligheter att bredda utbudet, höja vår attraktionskraft och stärka vår position på marknaden. Att få fortsätta utveckla befintliga och expandera med nya klubbar där glädje, passion och gemenskap är viktiga ingredienser känns väldigt stimulerande, säger Peder Lind på Sportsgym.

För ytterligare information kontakta:
Katarina Andersson, VD STC, katarina.andersson@stc.se
Peder Lind, Sportsgym, peder@sportsgym.nu
Josef Bexell, Investeringsansvarig Novax, josef.bexell@novax.se

Fakta STC
STC är ett av Sveriges ledande friskvårdsföretag som efter samgåendet med Sportsgym har 80 träningsanläggningar. Vi erbjuder träning för alla människor i alla åldrar genom våra kompletta träningsanläggningar för hela familjen samt mindre basklubbar med tonvikt på styrka och kondition. Värdeorden som präglar våra klubbar är glädje, passion, personlighet, proffsighet och gemenskap. Bolaget grundades 1997, sysselsätter cirka 900 personer och har sitt säte i Kungälv. Se www.stc.se för ytterligare information.

Fakta Sportsgym
Sportsgym är en väletablerad friskvårdskedja grundad i Östersund 1996. Verksamheten har under åren vuxit till att idag omfatta 20 anläggningar i Östersund, Sundsvall, Åre, Härnösand, Krokom och Höör.

Om Novax
Novax är en aktiv och långsiktig investerare som i partnerskap med entreprenörer utvecklar lönsamma bolag med god tillväxtpotential. Utöver STC har Novax ägarintressen i bland annat följande bolag; Academic Work, ApoEx, ApoHem, Concept, Datema, DesignTorget, EMG, Filippa K, Hyper Island, Lagerhaus och RCO. Se www.novax.se för ytterligare information. Novax ingår i familjeägda Axel Johnson-koncernen tillsammans med Axel Johnson International, Kicks, Martin & Servera, Skincity, Åhléns samt delägda börsnoterade Axfood och Dustin. Koncernens konsoliderade nettoomsättning uppgick år 2018 till cirka 82 miljarder kronor och tillsammans har verksamheterna cirka 22 000 anställda. Axel Johnson-koncernen ägs av Antonia Ax:son Johnson med familj. Se www.axeljohnson.se för ytterligare information.

Personlig träning

Maximera dina resultat med en personlig tränare! Våra PT motiverar dig till en roligare och effektivare träning.

Personlig träning »

Bli medlem

Vad har du för mål? Med en mängd olika medlemskap hittar du enkelt rätt träningskort för dina behov och önskemål.

Våra medlemskap »
STC Magazine STC Magazine
Sidan laddar