10 hetaste träningstrenderna 2019

De senaste 12 åren har American College of Sports Medicine sammanställt en världsomspännande enkät över vilka träningstrender som kommer vara störst det kommande året och i år är inget undantag. Här är deras topp tio inför 2019.

Om du vill läsa enkäten så hittar du den här.)

1. Teknik du kan ha på dig Bärbar teknologi som smarta klockor, aktivitetsmätare och GPS-mottagare toppade listan redan 2016 och 2017 och nu är den tillbaka på första platsen igen.

2. Gruppträning Andraplatsen bekräftar bara det vi redan vet, det är roligare att träna tillsammans. På STC hittar du ett 50-tal olika gruppklasser (https://www.stc.se/utbud/grupptraning/), perfekt va?

3. Högintensiv intervallträning (HIIT) Högintensivträning har blivit en global succé, sedan 2014 har den stadigt legat på topp fem-listan.

4. Träningspass för äldre I takt med att vi lever längre och fokus på att hålla sig stark och frisk ökar hade det varit märkligt om inte också träning med den äldre kroppen i fokus hade vuxit.

5. Kroppsviktsträning Att enbart träna med kroppen som motstånd är en träningstrend som håller i sig.

6. Certifierad träningspersonal I takt med att vi blir allt mer medvetna ökar kraven vi ställer på träningspersonalen, så pass att ACSM listar det på plats sex.

7. Yoga Yoga (https://www.stc.se/utbud/grupptraning/yoga/) har parkerat sig som en självklar punkt på trendlistan och behåller sjundeplatsen från förra året.

8. PT-träning Att träna med en personlig tränare (https://www.stc.se/utbud/personlig-traning/) har legat stadigt på listan sedan 2006, men i år nämns också onlineträning med en PT som en stor trend.

9. Funktionell träning Träning för att förbättra vardagen med ökad balans, koordination, styrka och uthållighet fortsätter att vara bland det trendigaste du kan göra.

10. Träning som medicin Den globala rörelsen Exercise is Medicine (EIM) har länge lobbat för att fler läkare ska skriva ut träning på recept. En fantastisk trend om något!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.